NAPADAČ STIŽE U HUMSKU: Baebek potpisao trogodišnju vernost Partizanu (VIDEO)
Foto: Partizan.rs

PROŠAO LEKARSKE PREGLEDE

NAPADAČ STIŽE U HUMSKU: Baebek potpisao trogodišnju vernost Partizanu (VIDEO)

Fudbal -

Novi fudbaler Partizana Žan Kristof Baebek prošao je lekarske preglede i potpisao ugovor sa crno-belima.

On je nakon pregleda, koje je obavio u inostranstvu, kao slobodan igrač, potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Žan Kristofer Baebek (27) je napadač rođen u Sent Denisu, u Francuskoj, a osim francuskog poseduje i kamerunsko dežavljanstvo. Sa svega 15 godina dolazi u PSŽ, gde prolazi sve mlađe selekcije. Čak 10 godina je bio deo Pariz Sen Žermena (2008-2018), a u međuvremenu je slat na pozajmice u Trou, Valensijen, Sent Etjen, Peskaru i Utreht. Pošto se odlično pokazao na pozajmici u Holandiji, a pošto mu je u međuvremenu i ugovor sa PSŽ-om istekao, prelazi u Utreht kao slobodan igrač, ovoga puta ne na pozajmicu.

Od 1. jula ove godine postao je slobodan igrač, pa se tako našao na meti nekoliko evropskih klubova. Crno-beli su među prvima pokazali interesovanje za ovog napadača, ali eliminacija iz evropskih takmičenja značajno je uticala da na to da se transfer odloži na neko vreme. Prodajom Sadika otvorila su se vrata za dolazak Baebeka u Humsku što će da se dogodi koliko danas.

Takođe, nastupao je za sve mlade selekcije reprezentacije Francuske. Sa timom ''petlova'' ispod 20 godina postao je čak prvak sveta 2013. godine.

Statistički gledano Baebek se najbolje snašao u Utrehu koji mu je ujedno bio i poslednji klub, što svakako može da raduje Grobare.

U dresu Utrehta odigrao je sve ukupno 41 utakmicu, postigao 13 golova i dodao 8 asistencija. U seniorskom timu Pariz Sen Žermena uspeo je da upiše 53 nastupa, 6 puta je tresao mrežu protivnika, uz 7 asistencija. Solidan je bio i u dresu Peskare, gde je u Seriji A odigrao 15 utakmica, a postigao 4 gola (redom je tresao mreže Intera, Sasuola, Bolonje i Fjorentine).

Za mlađe selekcije Francuske ukupno je odigrao čak 47 utakmica, a u strelce je uspeo da se upiše čak 16 puta.

Baebek je visok 1,82m. Vrlo dobro koristi obe noge, ali mu je desna primarna. Brz, vrlo dobro trči kontra napade. Veoma malo prostora mu je potrebno da bude opasan po gol rivala. Nesebičan, ne ,,davi" loptu. Krasi ga dobar šut i sigurna završnica. Često ume da pokuša šutem sa distance. Osim u špicu, može igrati i po krilima. Dešava se da se spusti na levo krilo, odakle napada beka protivničke ekipe i pokušava da sam sebi stvori situaciju za šut sa distance desnom nogom. Igra glavom mu nije jača strana, ali ume da iskoristi upotrebljiv centaršut. Tržišna vrednost mu se procenjuje na 1.2 miliona evra.

U Partizanu će Baebek dobiti mesto prvog špica i naslediti ''devetku'' od Sadika. Zamena će mu biti talentovani Nikola Džoni Štulić, a ukoliko bude potrebno i novo pojačanje Filip Holender kome je ipak prirodna pozijica krilo ili polušpic.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track