SKANDAL U SURDULICI: Trener Radnika (36) nagovarao maloletnog fudbalera (13) na se.s i slao mu poruke
Foto: FK Radnik

OTAC PRIJAVIO POLICIJI

SKANDAL U SURDULICI: Trener Radnika (36) nagovarao maloletnog fudbalera (13) na se.s i slao mu poruke

Fudbal -

Trener mlađih kategorija fudbalera Radnika iz Surdulice A. F. (36) priveden je prekjuče zbog sumnje da je nagovarao 13-godišnjeg fudbalera na seks.

On je navodno je dečaku slao seksualne poruke preko telefona nagovarajući ga na seks, i tereti se za polno uznemiravanje. Međutim, krivična prijava je podneta u redovnom postupku i treneru nije određen pritvor.

Ovaj pedofilski skandal danima je glavna tema u Surdulici, a na tužilaštvu i policiji je da do detalja utvrde šta se tačno dešavalo između trenera i zlostavljanog dečaka.

Izvor iz istrage kaže da je policiju obavestio otac mladog fudbalera, prenose beogradski mediji.

"Dečak se požalio ocu da mu trener šalje čudne i neprimerene poruke, pa je ovaj odmah o svemu obavestio policiju. Otac je predao inspektorima sinovljev telefon, u kom su bile sporne poruke, i trener je pozvan na informativni razgovor. A. F. je dao izjavu, u kojoj je negirao da je nagovarao dečaka na seks i nakon toga je pušten da se brani sa slobode. Oba telefona, i trenerov i dečakov, poslati su na veštačenje", objasnio je.

Novica Tončev, nekadašnji predsednik kluba iz Surdulice, a sada narodni poslanik, šokiran je zbog ovog pedofilskog skandala.

"Kao čovek osuđujem svaki oblik pedofilije. Verujem da će nadležne službe uraditi svoj posao i utvrditi celu istinu u ovom slučaju", kratko je rekao Tončev.

Darko Gašić, sportski direktor Radnika, najoštrije osuđuje svaki čin nasilja i zlostavljanja.

"Trener A. F. kod nas je primljen kao ugledan čovek, odbornik Skupštine opštine Vladičin Han, posvećeni sportski radnik i bivši sportista. Odmah nakon što nas je policija obavestila o ovom slučaju, trener je momentalno suspendovan, a verujem da će nadležni preduzeti sve kako bi snosio posledice. U klubu smo spremni na svu vrstu pomoći koju možemo da pružimo policiji. Pedofilija, niti bilo koja vrsta maltretiranja, ne sme da se ponovi", istakao je Gašić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track