MINISTAR SPORTA ITALIJE: Zdravstveni protokol je jasan!
Foto: EPA

GLOBALNA PANDEMIJA

MINISTAR SPORTA ITALIJE: Zdravstveni protokol je jasan!

Fudbal -

Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora rekao je da je protokol u vezi sa korona virusom jasan i da se radi na tome da se izbegne prekidanje takmičenja u fudbalskoj Seriji A.

Fudbaleri Napolija nisu u nedelju doputovali u Torino na utakmicu sa Juventusom jer nisu imali dozvolu lokalnih vlasti, nakon što je utvrdjeno da su dvojica igrača zaraženi korona virusom. Cela ekipa je zbog toga ostala u izolaciji u Napulju.

Spadafora je rekao da situacija u Torinu nije bila "sjajna zabava" i ukazao na protokol koji "utvrđuje precizne odgovornosti".

foto: EPA

"Ne sme biti zabune u tumačenju protokola, koji je jasan i utvrđuje precizne odgovornosti. Bilo bi bolje da je pronađeno zajedničko rešenje", rekao je Spadafora za Korijere dela Sera.

On je rekao da se "kontekst promenio", ali da klauzula koja dozvoljava zdravstvenim vlastima da spreče ekipe da putuju, nije nova u protokolu.

"Uvek je bila tu, od početka. Protokol je do sada bio olako uziman, potrebno je pooštravanje. Kontekst se promenio i to moramo uzeti u obzir", naveo je ministar.

Spadafora je rekao da treba izbeći prekid takmičenja u Seriji A, ali da je gust raspored "suviše optimstičan".

"Svi radimo na tome da obezbedimo da se to ne dogodi. Međutim, želeo bih da naglasim da niko ne živi istim životom kao pre godinu dana i da je sadašnji format, uključujući i Kup i utakmice reprezentacije, možda suviše optimističan. Moraju da se znaju prioriteti i nerazumno je misliti da nema mesta oporavku", naveo je on.

"Moj savet je da se razmisli o različitim scenarijima pošto ne znamo šta će se dogoditi, a ako postoji razmišljanje o plej-ofu, bolje je odlučiti na početku šampionata", dodao je Spadafora.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track