PARTIZAN S POJAČANJIMA DELUJE MOĆNO - Vlado Čapljić ocenjuje: Odličan, pet! FOTO
Foto: Printskrin

skroz drugačije

PARTIZAN S POJAČANJIMA DELUJE MOĆNO - Vlado Čapljić ocenjuje: Odličan, pet! FOTO

Fudbal -

Dolazak Filip Holendera, Ivana Obradovića, Miloša Jojića, Svetozara Markovića i Francuza Žana Kristofa Beabeka u smiraj prelaznog roka, nekadašnji as crno-belih smatra dobro urađanim poslom

Partizan je ekspresno završio prelazni rok dovođenjem petorice izuzetno kvalitenih fudbalera, po ukusu trenera Aleksandra Stanojevića. U Humsku su kao na traci poslednjih dana prelaznog roka stizali Filip Holender, Ivan Obradović, Miloš Jojić, Svetozar Marković i na kraju Francuz Žan Kristof Beabek.

foto: Nebojša Mandić, Fonet

Juren je i Filip Stuparević, ali do dogovora sa Votfordom nije došlo. Vlado Čapljić (58), nekadašnji fudbaler Partizana, danas trener, veruje da su crno-beli napravili dobar posao.

foto: Partizan.rs

- Sticajem okolnosti bio sam trener Radničkog iz Kragujevca 2009. godine i odatle znam Filipa Holendera i njegovog oca. Čim je u selekciji Mađarske, to znači da ima kvalitet i potencijal. Ovu trojicu povratnika Jojića, Obradovića i Markovića poznajem. Stanojević ima želju da ima Partizanovu decu u ekipi, jer smatra da je to dodatni motiv, kod njih je malo više razvijena doza privrženosti i odanosti. Svi oni ponikli u klubu, osim finansijskog imaju i onaj drugi motiv, da vole Partiza - analizuje Vlado Čapljić.

foto: Partizan. rs

Osvajač dve ttitule sa Partizanom 1986. i 1987. godine izneo je svoje mišljenje i o Žanu Kristofu Beabeku.

foto: Partizan.rs

- O Francuzu ne znam ništa specijalno. Vizuelno, na prvi pogled bolje izgleda od Sadika, a Sadik je ostavio odličan utisak. Ja sam bio jedan od skauta koji je gledao Asana i Sadika i preporučio ga Savi Miloševiću. Beabek ima dobar pedigre.

foto: FK Partizan

Vlado Čapljić veruje da će Partizan izaći iz krize.

- Mislim da bi Partizan mogao da krene na bolje. Saletu mora da krene. Ispao je iz Evrope, rezultati mu nisu išli na ruku... Ima ideje i za to mu je potrebno strpljenje i vreme. Partizanu su ostali prvenstvio i kup. U ligi zaostajemo mnogo, kaskamo za Zvezdom osam bodova, ali treba biti optimista. Dug je šampionat, biće dva derbija, dosta teških "malih utakmica". Sve dok matematički ima nade, sport je takav, ne treba se predavati.

foto: Www.partizan.rs

Derbi je 18. oktobra u Humskoj.

- Možda je prepotentno, ali takav sam. Ne bih voleo da se pogrešno protumači. Partizan ima tim koji je pravljen više za Evropu, nego za prvenstvo. Zvezda je ekipa koja će igrati otvoreno, jer tako igra, ne mumeju drugačije. Partizanu to odgovara, jer ima takav profil igrača. Derbi će biti neizvestan, ali se nadam pozitivnom skoru za Partizan, kao do sada - zaključio je Vlado Čapljić.

Miloš Jojić

Godine: 28

Pozicija: vezni

Vrednost: 1.000.000 evra

Došao iz: Bašakšehir (pozajmica)

Žan Kristof Beabek

Godine: 27

Pozicija: napadač

Vrednost: 1.200.000 evra

Došao iz: Utreht (slobodan)

Svetozar Marković

Godine: 20

Pozicija: štoper

Vrednost: 1.000.000 evra

Došao iz: Olimpijakos (pozajmica)

Ivan Obradović

Godine: 32

Pozicija: levi bek

Vrednost: 300.000 evra

Došao iz: Legija (slobodan)

Filip Holender

Godine: 26

Pozicija: napadač

Vrednost: 550.000 evra

Došao iz: Lugano (pozajmica)

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track