VELIKA POBEDA! Tumbaković: Slatko je, mnogo truda smo uložili!
Foto: Printskrin

PRESREĆAN

VELIKA POBEDA! Tumbaković: Slatko je, mnogo truda smo uložili!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da je pobedom nad Norveškom ostvaren prvi cilj i da je njegova ekipa za to uložila mnogo truda.

"Cilj nam je bio da prođemo, ostvarimo rezultat. Za ovu utakmicu smo se spremali poslednjih sedam meseci. Sve je delovalo da će biti lakše i kvalitetnije. Možda bi bilo bolje da smo završili u regularnom delu, ali i ovako je slatko. Ostvarili smo cilj i sada čekamo novembar", rekao je Tumbaković za Sportklub posle utakmice.

Srbija se plasirala u finale baraža za Evropsko prvenstvo, pobedom u četvrtak uveče nad Norveškom u Oslu posle produžetaka rezultatom 2:1.

"Stvarno smo puno truda uložili, kada je u pitanju skautiranje Norveške, način igre, da se isključi najveći kvalitet protivnika. Promenili smo i model... Sve to se dešava u kratkom periodu. Borim se za to da budemo prepoznatljivi, da imamo disciplinu, borbenost, želju, htenje... Na miru ću pogledati utakmicu, koliko večeras, a sutra je novi dan", kazao je Tumbaković.

Rival u borbi za plasman na kontinentalni šampionat biće Škotska, a ta utakmica igraće se 12. novembra u Beogradu.

"Igraćemo kod nas i pokušaćemo da ostvarimo ono što nam je generalno cilj za ovu takmičarsku godinu", istakao je Tumbaković.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track