LUKSEMBURG ŠOKIRAO SOKOLE U PODGORICI: Crna Gora izgubila, meč obeležila TUČA NA TERENU (FOTO)
Foto: Pritnscreen

LIGA NACIJA

LUKSEMBURG ŠOKIRAO SOKOLE U PODGORICI: Crna Gora izgubila, meč obeležila TUČA NA TERENU (FOTO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je u Podgorici od Luksemburga sa 2:1, u utakmici četvrtog kola C grupe Lige nacija.

To je prvi poraz crnogorskih fudbalera posle tri uzastopna trijumfa na startu Lige nacija.

Luksemburg se revanirao rivalu za poraz u prvom međusobnom duelu i upisao treći trijumf, prenosi RTCG.

Crna Gora je povela golom Igora Ivanovica u 24. minutu. On je iskoristio odlicno ubacivanje Stevana Jovetića i glavom savladao Entonija Morisa.

Crnogorski fudbaleri u novembarskom terminu Lige nacija igraće 14. novembra u Bakuu sa Azerbejdžanom i tri dana kasnije u Podgorici sa Kiprom.

foto: Profimedia

Poraz od Luksemburga udaljio je crnogorsku fudbalsku reprezentaciju od prvog mesta i prelaska u Ligu B Lige nacija.

Crna Gora i Luksemburg sada sa po devet bodova dele lidersku poziciju, s tim što je ekipa iz Beneluksa bolja u međusobnom skoru.

U slučaju da po broju bodova dve reprezentacije budu iste i posle šest rundi, Crna Gora bi bila drugoplasirana, pišu podgoričke "Vijesti".

TUČA NA TERENU

Sukob fudbalera Crne Gore i Luksmeburga u nadoknadi vremena obeležila je meč ove dve selekcije. U centru pažnje bili su Marko Janković s jedne strane i Olivier Til s druge, a ceh je platio i defanzivac Sokolova Marko Simić. Sva trojica igrača su morali "ranije na tuširanje."

Naime, Janković je na sredini terena rukama oštro startovao na rivala koji ga je potom sa zemlje udario po licu. Za sudiju nije bilo dileme, a kada se gužva raščistila drugi žuti je dobio i pomenuti Simić. Sve se to dešavalo u 95. minutu, a samo nekoliko trenutaka ranije rođeni Beograđanin Danel Sinani je doneo trijumf Luksemburgu prelepim golom (86. minut).

(Kurir sport/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track