ŠUTNUO BI I ROĐENU MAJKU DA IGRA PROTIV NJE! Englezi na SVA USTA hvale srpskog vunderkinda koji se odlučio za dres Orlova! VIDEO
Foto: EPA

SJAJNO

ŠUTNUO BI I ROĐENU MAJKU DA IGRA PROTIV NJE! Englezi na SVA USTA hvale srpskog vunderkinda koji se odlučio za dres Orlova! VIDEO

Fudbal -

Engleski mediji, tačnije poznati ''Gvardiijan'', označili su Gorana Babića, novopečenog omladinskog reprezentativca Srbije, kao jednog od 20 najtalentovanijih mladih fudbalera na Ostrvu.

NIje tajna da je sve veći broj srpskih talentovanih fudbalera po svetu, ali je retkost da upravo jednog takvog u kolevci fudbala označe kao budućeg vunderkinda.

Ali upravo to se i desilo i da engleski Gardijan u svoj spisak 20 mladih nada uvrsti Gorana Babića, 18-godišnjaka koji nastupa za Sautempton, a koji je odlučio da obuče dres reprezentacije Srbije.

Mediji u Engleskoj na veoma zanimljiv način predstavili su široj javnosti srpskog reprezentativca.

- Šutnuo bi i rođenu majku da igra protiv nje - napisali su u Gardijanu. Krajnje zanimljiv opis za igrača koji pretežno igra poziciju 10-ke, iliti plejmejkera.

Babić je rođen 7. oktobra 2003. godine, a u Sautemptonje stigao iz londonskog Brentforda. Iako je prevashodno ''desetka'', Goran se odlično snalazi u defanzivi, pa ni ne čudi krajnje brutalan opis njegovog stila igre.

Toliko se dobro uklopio mladi Srbin u ekipu Sautemptona, da čak vuče i poređenja sa dugogodišnjim kapitenom "Svetaca" Džejmsom Vordom-Prausom.

- Podseća na Džejmsa Vord Prausa zbog dobrog izvođenja prekida i zbog načina na koji ulazi u kazneni prostor. Sjajno je počeo sezonu u omladinskom timu - navodi renomirani list.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track