Najnovije vesti

NIJE IMAO ZA HRANU, RADIO JE U POLJU, A ONDA JE PALA ODLUKA KOJA JE PROMENILA ŽIVOTE SIROMAŠNIMA: Priča o fudbaleru velikog srca!
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

SJAJNA PRIČA

NIJE IMAO ZA HRANU, RADIO JE U POLJU, A ONDA JE PALA ODLUKA KOJA JE PROMENILA ŽIVOTE SIROMAŠNIMA: Priča o fudbaleru velikog srca!

Fudbal

Sadio Mane retko priča o životu van terena, zna se da je posvećen Musliman, da je odrastao u velikom siromaštvu, da mu je otac zabranjivao da igra fudbal.

Dokopao se velike scene, postao zvezda, ali to ga nije promenilo.

"Nisam imao šta da jedem, radio sam u polju, nisam mogao da idem u školu, bila su to teška vremena", priseća se Senegalac.

foto: EPA/KHALED ELFIQI

Novac ga ne impresionira osim kao sredstvo da pomogne ljudima.

"Zbog čega bih želeo 10 Ferarija, 20 dijamantskih satova i dva aviona. Kome bi to značilo, kako bi to pomoglo svetu", kaže fudbaler Liverpula.

"To što sam zaradio je prilika da pomognem ljudima. Umesto da trošim novac na stvari koje mi nisu potrebne, gradim škole, kupujem hranu i odeću za siromašne, za one koji nisu imali sreće kao ja", dodaje Mane.

foto: AP

On u jednoj oblasti Senegala, najsiromašnijoj, daje svakoj porodici po 70 evra mesečno kako bi preživeli, odnosno olakšali sebi život.

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...