Najnovije vesti

ANALIZA SUĐENJA U DERBIJU IZ STRUČNOG UGLA: Da je Marković dao gol bilo bi mnogo problema! Simović položio ispit!
Foto: @starsport

detaljno

ANALIZA SUĐENJA U DERBIJU IZ STRUČNOG UGLA: Da je Marković dao gol bilo bi mnogo problema! Simović položio ispit!

Fudbal

Odmah po završetku 163. večitog derbija bivši sudija Zdravko Jokić analizirao je sporne situacije.

On je u gostovanju na  "TV Arena Sport" izdvojio 11 spornih detalja.

Evo i hronološki.

Prvo - Simović nije svirao male prekršaje, dozvolio je da se igra. Puštao je prednost. Ukupno je vrlo dobro obavio ulogu. U tome su mu pomogli i igrači koji su se odlično ponašali, kasnije je bilo i nervoze, ali je on i tada dobro reagovao.

Drugo - Svaka ruka, lakat u lice u skoku je žuti karton (Falćineli - Zdjelar)

Treće - Pomoćnik Ristić je odlično procenio, Falćineli nije bio u ofsajd položaju.

Četvrto - Jedna situacija koja je mogla da eskalira, da li je bio faul na ivici 16 metara kada je igrač Partizana stavio nogu između, a igrač Zvezde se malo okliznuo. Da je Marković postigao gol, bilo bi mnogo problema, negodovanja. Simović je ovde imao sreće. Moje mišljenje je da je bio na ivici, pošto je mislio... on je bio dobro... mislim da je bio prekršaj...

Peto - Kraj poluvremena, start silovit Banjaka na Bena, mislim da je sudija trebalo da pokaže žuti karton, neumerena snaga, nije cilj lopta. Snažno je ušao u protivnika, ne vodeći računa.

foto: Starsport©

Šesto - Stativa kad je bila. Đurđević je dobro procenio da nije bio ofsajd Gobeljića.

Sedmo - Slobodan udarac Natha. Poslednji igrač Crvene zvezde je igrao, trebalo je da bude udarac iz ugla za Partizan posle šuta Banjaka.

Osmo - Miljkovićev start na Bena. Kramponi idu na članak protivničkog igrača, to je bio žuti karton, mogao je da kasnije kad se završi akcija da pokaže žuti karton. Ali lakše je sa kamerom, teško je na terenu. Iako je išao na loptu, da je bila veća brzina, bio bi to ''crveni problem''.

Deveto - Mislim da je bio korner pre penala. Vidite kako se lopta diže posle udarca u list sa strane. Sudija je bio... evo ga Novak... on je bio na dva metra i odmah je pokazao rukom na korner. Uvek kad je nešto sporno, nema Bože pomozi, dolazi do...

Deseto - Penal! Lopta ide u pravcu i... povlačenje za dres. Jojić - vidi se da je igrao u Nemačkoj, prihvata odluku sudije. Povlačenje je bilo. Igrač pada unazad, ima igrača koji padaju unapred.

Jedanaesto - Isključenje Sanoga. Rukom ili glavom u glavu igrača, to su situacije koje se kažnjavaju kartonom, zaključio je Zdravko Jokić.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...