ALARM U ZVEZDI PRED HOFENHAJM, KATAI NE IGRA? Stanković: Derbi je ostavio traga na nama!
Foto: Zvezda.rs

konferencija

ALARM U ZVEZDI PRED HOFENHAJM, KATAI NE IGRA? Stanković: Derbi je ostavio traga na nama!

Fudbal -

Crvena zvezda sutra od 21.00 čas otvara takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Hofenhajma u gostima. Trener Dejan Stanković uzda se u svoje igrače, mada ima problema, pošto je Aleksandar Katai doputovao u Nemačku rovit, pošto je povređen u derbiju protiv Partizana.

Derbi je ostavio posledice na roster Crvene zvezde.

- Iza nas je jaka utakmica. Dobro je da smo odigrali jak meč pred gostovanje Hofenhajmu. Ima umora, nije ništa strašno. Kalendar je takav kakav je, nećemo uzimati rizik za rovite igrače. Spremni smo za sutra, nema dileme u kom sastavu ćemo izaći na meč - rekao je Dejan Stanković.

Bundesligaš ima jak sastav koji uliva respekt i poštovanje svakom protivniku.

- Imam još 24 sata. Poznajem Hofenhajm, igraju lep i ofanzivan fudbal, znaju šta rade na terenu u svakom trenutku. Ne smemo da gubimo "glupe" lopte na sredini terena, jer to može da nas košta.

Nemačke novinare interesovalo je kako Dejan Stanković gleda na celokupnu situaciju sa koronavirusom u svetu fudbala

- Kao i svi, i mi moramo da se adaptirano na ovu situaciju. Fudbal je za navijače, za pune stadione. Na žalost, taj doživljaj u ovom trenutku nemoguć. Ubeđen sam da će se ovo takmičenje kao i sva druga odigrati do kraja. Igrali smo derbi pred praznim tribinama i osećaj nije bio pravi.

Nemci igraju bez Kramarića, Crvena zvezda bez Kange i Ivanića.

- Kramarić je fenomenalan igrač, faliće Hofenhajmu. Oni imaju dosta kvalitetni igrača. Pretpostavljam ko će igrati, a ko god bude zauzeo mesto u napadu biće opasnost za nas.

Crvena zvezda je veliko ime, bivši evropski i svetski prvak, što nemački mediji često potenciraju.

- Mi koji smo iz Crvene zvezde znamo šta naš klub predstavlja u Srbiji, a i šire. Znamo da se nosimo sa imenom i prezimenom Crvene zvezde. Sutra želimo inteligentnu, pametnu i borbenu utakmicu. Naše ime je veliko i poštovano u Evropi.

Aleksandar Katai je rovit, poslednju reč o njegovom nastupu sutra daće lekari.

- Kao što sam rekao derbi je ostavio traga. Bitno je šta će reći doktor, šta ću reći ja, imamo 24 sata, ne želim da uzimam bilo kakav rizik. Imamo još važnih utakmica pred nama posle ove.

Na pitanje Kurira gde je glavna snaga Hofenhajma, a gde Crvene zvezde, Stanković je odgovorio:

- Presrećni smo, posebno navijači Crvene zvezde jer otvaramo još jednu evropsku sezonu u nizu. Prvi smo u prvenstvu, igramo grupnu fazu Lige Evrope. Veliki uspeh crvena zvezda. Nemamo pritisak moranja, što može biti blaga prednost. Nećemo spustiti gard, znamo koliko je protivnik ofanzivno jak, videli smo to protiv Bajerna. Gledaćemo da limitiramo sve dobro kod njih, a da mi igramo slobodno. Neke stvari mogu biti dosta korisne za nas iz sutrašnje utakmice.

Snaga Crvene zvezde je u mladim igračima Nikoliću, Gavriću, Petroviću i Erakoviću. Neki od njih biće sutra u startni 11.

- Biće mladih igrača na terenu sutra. Sigurno! To je moja filozofija, nešto od čega ne odstupa otkada sam postao trener Zvezde. Hvala navijačima na podršci, osećamo ih, iako su tribine prazne - poručio je Dejan Stanković.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track