NEMILOSRDNE KRITIKE NA RAČUN ZVEZDE! Rade Bogdanović raspalio po igračima: Kad mogu na splavu 4-5 sati, mogu da izdrže i poluvreme
Foto: Printscreen

KRITIKE

NEMILOSRDNE KRITIKE NA RAČUN ZVEZDE! Rade Bogdanović raspalio po igračima: Kad mogu na splavu 4-5 sati, mogu da izdrže i poluvreme

Fudbal -

Bivši napadač Atletika i Verdera, Rade Bogdanović, u svom stilu - žestoko, komentarisao je poraz Zvezde od Hofenhajma u 1. kolu grupne faze Lige Evrope.

Bogdanović je do detalja opisao situacije koje Zvezda nije iskoristila, a sve je začinio komentarima koji su bili nemilosrdni.

"Dve scene su bile najvažnije u prvom delu… Prvo kada je Katai poslao onu loptu za Falćinelija. Zamislite neku alu od ranije na onaj vanzemaljski pas, recimo Duleta Savića, to napadač Zvezde mora da realizuje. Druga scena je bila sreća, kada ovaj Sanogo izgubi loptu na 20 metara od gola", naveo je Bogdanović za RTS i nastavio:

foto: EPA Alex Grimm Pool

"Zato je Kapelo ceo život govorio da je tim bez zadnjeg veznog kao auto bez motora. U ligi bez briga koji god meč da odigrate, to je trening igračima Hofenhajma. Zvezda je imala jednu dobru utakmicu, derbi i tu možete da pokažete kvalitet", smatra Bogdanović i osvrće se na izostanak Gelora Kange u ovom meču:

"Uvek govorim da koga nema bez njega se mora. Ako me pitate, meni taj Kanga nije neki nedostatak, egoista, samo šutira, individualac. Nije klasa. Samo vidi gol, nije kao Katai koji sve rešava jednim potezom", kaže Rade, a na pitanje tokom poluvremena da li će crveno-beli izdržati tokom drugog dela, Rade je ispalio.

"Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju", kazao je Bogdanović, a crveno-beli su u finašu primili gol i poraženi su sa 2:0.

foto: EPA Alex Grimm Pool

Jedan od igrača Crvene zvezde u koga su uprte sve oči jeste Ben.

"Kod 1:0 činjenica je da treba da razmišljate da postignete gol. Da li je Stanković zakasnio sa reakcijom...hm...ne znam ni da ih je uveo ranije... Ovaj Ben je ličio kao da ga je neko naterao da igra. Akcenat sam bacio na njega, momak je ušao, nije se ni oznojio. Da je ušao ranije, samo bi nas više nervirao. Naravno da trener najbolje zna kad koga treba da ubaci u igru, jer ih on trenira. Ali evidentno je da ova ekipa nema kvalitet da igra dobar fudbal, ova ekipa nema kreativnost", smatra Rade Bogdanović.

Na konstataciju voditeljke da će se igrati još utakmica, nekadašnji centarfor Verdera nije bio optimista.

foto: EPA Alex Grimm Pool

"Igraće se dosta utakmica i gledaćemo te utakmice i nerviraćemo se pretpostavljam kao i večeras. Ali nema kvalitetnog, kreativnog i brzog igrača. U jednom momenetu Pavkov, Ben i Vukanović su ličili jedan na drugog. Bez kretnje, bili su statisti. Zvezda jeste imala jalovu terensku inicijativu poslednjih 15 minuta, ali nije ništa donela. Sem par skokova. Pričali smo da nam je neka šansa iz kornera, da se nadskoči. Ima tu momčina i visinom i težinom. Ali nisu uspeli. To je kad se opredelite da igrate na rezultat. Da ne primite gol, a ako ga date onda super. Međutim, jako je teško otići u Nemačku i razmišljati na taj nači", zaključio je Bogdanović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track