ZVEZDA IMA BUDUĆNOST: Uprkos porazu od Hofenhajma, crveno-beli dobili mlade fudbalere Erakovića, Nikolića i Petrovića
Foto: EPA Alex Grimm Pool

LIGA EVROPE

ZVEZDA IMA BUDUĆNOST: Uprkos porazu od Hofenhajma, crveno-beli dobili mlade fudbalere Erakovića, Nikolića i Petrovića

Fudbal -

Čupa, Velja i Njega bili su sjajni, prezadovoljan sam kako su odigrali evropsku utakmicu, poručio je trener crveno-belih Dejan Stanković

Crvena zvezda jeste poražena na startu Lige Evrope na gostovanju od Hofenhajma (0:2), ali igrom nije razočarala. Složio je trener Dejan Stanković ekipu u novu formaciju, a ono što može biti benefit za šampiona Srbije u narednim utakmicama svakako je međunarodno iskustvo koje su stekli mladi igrači poput Strahinje Erakovića, Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića.

foto: Starsport©

U formaciji sa trojicom štopera pozadi, mladi Erakovića delovao je više nego pristojno, bez straha i respekta prema protivniku. Nikolić je bio solidan na sredini terena, na izuzetno odgovornoj poziciji, gde je svaka njegova i najmanja greška bila vidljiva. Petrović je odigrao poslednjih 20 minuta, pokazavši da vraća izgubljeno samopouzdanje i da će za Zvezdu biti veliko pojačanje u nastavku evropskog takmičenja, ali i Superligi. Na klupi su ostali roviti Željko Gavrić i talentovani Andrija Radulović. I svi oni su Zvezdino blago, zalog za budućnost.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Prezadovoljan sam kako su naši mladi fudbaleri odigrali protiv Hofenhajma, uprkos porazu. Čupa (Eraković op.a.), Velja, Njega bili su sjajni. Dobili smo sjajnog štopera u Erakoviću. Opet, oni ne bi bili toliko dobri da i ostatak ekipe nije bio na visokom nivou. Tako da sam ponosan na moje momke - rekao je Dejan Stanković.

Svi nabrojani momci, izuzev Njegoša Petrovića, prošle godine u ovo vreme igrali su za Grafičar u Prvoj ligi Srbije ili omladinski tim crveno-belih. Igranje evropskih utakmica za njih je jedan novi nivo i pokazatelj da Crvena zvezda radi pravu stvar, kada su klinci u pitanju.

Ne radi se tu samo o pumpanju njihove cene na evropskom tržištu, što je došlo kao posledica njihovih igara, već i o pokazatelju jedne nove klupske politike koja neće dozvoliti da talenti odlaze u strane klubove, a da pre toga ne pokažu koliko znaju u prvom timu. Baš onako kako su radili Marko Grujić, Mihajlo Ristić ili Uroš Račić, ne i Luka Jović, te braća Ivan i Luka Ilić, koji su suviše rano otišli preko granice.

NEUMOLJIVI ŠPANAC

Trener Zvezde isključen u Hofenhajmu

Dva žuta i crveni za Dekija

Energičan je bio Dejan Stanković pored klupe. Emotivno preživljavao svaki trenutak meča, posebno šanse koje su propuštali Falčineli i Spiridonović u prvom, te Milunović i Sanogo u drugom poluvremenu. S toga i ne čudi što je prigovorio španskom sudiji Ernandezu kada nije svirao prekršaj nad Nikolićem posle čega je Zvezda primila prvi gol, a Stanković bio isključen. Tačnije dobio je drugi žuti karton, automatski crveni.

foto: @starsport

- Prvi put sam opomenut zbog reakcije moje klupe, a drugi put zbog prigovora. Mirno sam protestovao. Samo sam ga pitao zašto nije svirao faul nad Nikolićem. Ništa ružno nisam rekao. Žao mi je što sam ostavio ekipu na cedilu i krivo mi je zbog toga - odgovorio je Kuriru Dejan Stanković.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track