Partizan zna kako da nadoknadi gol minusa
Foto: FK Partizan

Crno-beli jure 0:1

Partizan zna kako da nadoknadi gol minusa

Fudbal -
Fudbaleri Partizana su sedam puta od 13 pokušaja uspeli da nadoknade gol minusa posle prvog meča, a kao domaćinima im je to pošlo za nogom u šest od devet prilika

Partizan će u sredu od 20.45 na stadionu u Humskoj pokušati da nadoknadi gol minusa (0:1) protiv AEL-a sa Kipra u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona. Statistika ne igra ključnu ulogu na travnatom tepihu, ali može da posluži za dizanje samopouzdanja. Tako je i u ovom konkretnom slučaju kada su crno-beli u pitanju.

Partizan je kroz istoriju 26 puta imao zadatak da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, a devet puta je prošao dalje. Od toga je 19 puta prve mečeve gubio kao gost, a osam puta na svom terenu prošao dalje.

Statistika je, međutim, bolja kada su u pitanju samo zaostaci od jednog gola. Posle 13 takvih poraza Partizan je prošao sedam puta, a posle gubitka devet mečeva na strani, šest puta je na svom terenu obradovao svoje navijače.Poslednji put tim iz Humske je nadoknadio rezultat 0:1 1990. godine, kada je posle penala u revanšu šesnaestine finala Kupa UEFA prošao dalje. Tačno deset godina kasnije Partizan je poslednji put pretekao rivala na svom terenu, posle poraza od Slijeme na Makti (1:2) slavio je kod kuće rezultatom 4:1.

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović kazao je da će njegovom timu trebati mnogo sreće, pameti i ozbiljnosti da bi pobedio kiparski AEL.

"Trebaće nam mnogo sreće, pameti i ozbiljnosti. Verujem da uz to možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu... Moramo da budemo strljivi i oprezni, ali moramo i da napadnemo protivnika mnogo žešće nego što smo to činili u prvom meču", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

"Moji igrači veruju u dobru igru i prolaz u sledeću fazu takmičenja. Sutra će biti sve moguće. Vežbali smo razne kombinacije za taktiku, ali još imam jednu dilemu oko sastava", istakao je Vermezović.

Trener crno-belih je kazao da pored ranije povređenih Branka Pauljevića, Marka Šćepovića i Eduarda sutra neće igrati ni Zvonimir Vukić i Dejan Babić, koji su se nedavno povredili na treningu. On je istakao da se "sutrašnjom utakmicom ništa ne završava" i da ne želi da se njegovi igrači opterete pritiskom važnosti meča.

"Potrebno je da budu rasterećeni, jer samo tako mogu nešto da pokažu. Greške koje budu napravili su samo moje greške", dodao je Vermezović.

Onje ocenio da će fudbalerima Partizana biti lakše da prođu u narednu rundu ako budu kontrolisali igru.

"Ne plašim se AEL-a. Koncentrisan sam na igru moje ekipe, jer sve zavisi od nas. Nije važno sa kakvom taktikom će oni izaći na teren, jer smo spremni za sve varijante. Imamo veliku odogovornost i pokazaće se koliko smo spremni da igramo Ligu šampiona ili Ligu Evropa", kazao je strateg Partizana. "Spremni smo i za produžetke i za penale, koje ćemo vežbati na narednom treningu", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track