JAVOR ZALJULJAO ZVEZDU PRED LIBEREC: Šampion zaustavljen! Ivanić promašio penal, Ivanjičani odneli bod Marakane (VIDEO)
Foto: Starsport©

TREĆI UZASTOPNI MEČ CRVENO-BELIH BEZ POBEDE

JAVOR ZALJULJAO ZVEZDU PRED LIBEREC: Šampion zaustavljen! Ivanić promašio penal, Ivanjičani odneli bod Marakane (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Javora napravili su iznenađenje u 12. kolu Superlige pošto su na Stadionu Rajko Mitić remizirali sa Crvenom zvezdom odigravši meč bez golova.

Tim trenera Dejana Stankovića je u 60. minutu promašio jedanaesterac tačnije golman Đorđe Lazović je odbranio šut Mirka Ianića.

Ovo je prvi meč na našem najvećem stadionu na kom Crvena zvezda nije dala gol, do sada je prosek bio tri.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković na startu utakmice je na teren poslao nekoliko igrača koji nisu bili u prvom planu što se odrazilo na igru crveno-belih.

Gosti su krenuli ofanzivo i u četvrtom minutu je atraktivno pokušao Jevremović, ali je šutirao pored gola. Potom je preko gola u sedmom minutu šutirao Ilić.

Zvezda je zatim preuzela inicijativu,a prvu polupriliku imala je u 19. minutu, kada je Gavrićev slobodan udarac uktotio golman Lazović. Usledilo je nekoliko neuspešnih pokušaja Spiridonovića, a i Nikolićev nije pogodio metu.

Najveću priku u prvom delu domaći su imali u 38. minutu. Lazović je odbrani zicer Ivaniću, a potom je Gobeljić odbijenu loptu poslao pored gola.

Mogao je i Javor do vođstva dva minuta pre kraja prvog dela. Odlično je centrirao Maričić, a Zvekanov nije dobro zahvatio loptu glavom u idealnoj situaciji.

Stanković je na poluvremenu izvršio tri izmene. Ušli su Katai, Falćineli i Rodić umesto Gavrića, Spiridonovića i Radulovića.

Krenula je Zvezda ofanzivno, ali je prvi ozbiljniji pokušaj imao Javor, kada je Otašević u 51. minutu šutirao preko gola.

U 54. minutu, Zvezda je izvela munjevit kontranapad, Ivanić je uposlio Bena, koji se namestio na levu nogu, ali je njegov pokušaj bio neprecizan.

U 59. minutu sudija Čolović dosudio je jedanaesterac za Zvezdu nakon kontakta Maričića i Kataija, ali je Đorđe Lazović odbranio udarac Mirka Ivanića sa 11 metara.

Bio je Ivanić u još jednoj šansi nakon penala, ali večeras nije ga nije išlo, pa ga je zamenio Pavkova, a Zvezda je zaigrala sa dva napadača.

Sve više su stezali crveno-beli obruč oko gola gostiju. Katai je u 69. minutu šutirao iskosa, a Lazović je loptu skrenuo u korner, nakonkojeg je Eraković glavom zamalo bio neprecizan.

Lazović je još jedanput skinuo zicer u 74. minutu. Nakon centaršuta Kataija Pavkov je šutirao glavom, a Lazović je uz pomoć prečke sjajno intervenisao.

Pavkov se našao u stopostotnoj šansi pet minuta pre kraja, ali nije dobro reagovao nakon pokušaja Gobeljića.

Javor je zapretio iz jontre na početku 88. minuta, ali je Popović dobro intervenisao nakon udarca Lukovića.

Vreme je prolazilo, a Zvezda nije uspela da pronađe rešenje za organizovanu i čvrstu odbranu Javora.

Crveno-beli su upisali 32 bod i vode na tabeli, dok je Javor stigao do 15 boda i nalazi se na 14. mestu.

Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak dočekati Slovan iz Libereca u drugom kolu Lige Evropa, a u narednom kolu domaćeg šampionata će gostovati Radniku.

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj utakmice

90+2. minut - Žuti karton za Gobeljića

89. minut - Gužva u kaznenom prostoru gostiju, izblokiran je Falčineli. Nastavljaju se napadi Zvezde, sada Đorđe Lazović hvata loptu posle centaršuta Gobeljića. Lopta je van terena, na povredu se žali jedan igrač Javora 88. minut - Pokušao je Luka Luković posle kontranapada, ali bio je previše iskosa pa brani Popović bez problema

85. minut - Opet zicer za Pavkova i to posle šuta Gobeljića

80. minut - Ekipa Javora se brani veoma organizovano

74. minut - Nova odbrana Lazovića! Ovoga puta Pavkov je bio u izglednoj prilici posle udarca glavom sa nekoliko metara

70. minut - Dve akcije domaćih. Prvo je pokušao Katai, a posle kornera je u prilici bio Eraković

68. minut - Zvezda je pred golom, ali od promašaja Ivanića nije bilo prilika

62. minut - Novi promašaj Ivanića! Katai je provukao loptu za Ivanića sa boka, Mirko je bio gotovo neometan na osam, devet metara, odakle je traljavo šutirao pored gola

60. minut - Lazović brani penal Ivaniću

59. minut - Penal za Zvezdu! Ivanić je dobro uposlio Kataija koji je utrčavao u kazneni prostor, a start Maričića je po proceni sudije bio u kaznenom prostoru

52. minut - Zvezda pokušava da ubrza, sada je posle dobre kontre pokušao Ben, ali je lopta otišla kraj gola

50. minut - Dobra akcija Javora i pokušaj Otaševića lopta je okrznula spoljni deo mreže

46. minut - Trostruka izmena u domaćem timu. Na terenu su Katai, Rodić i Falčineli. Izašli su Gavrić, Spiridonović i Radulović.

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog dela

44. minut - Novi dobar napad Javora, ali posle centaršuta Maričića Zvekanov nije reagovao najbolje, zapravo mu je zasmetao Gobeljić

38. minut - Kakva šansa! Prvo je posle centaršuta Ivanić šutirao sa nekoliko metara. Lazović je odbranio, lopta se odbila do Gobeljića koji je sa nekoliko metara šutirao kraj stative

37. minut - Greška Pankova, ali fudbaler Javora nije imao snage da završi akciju

32. minut - Nikolić promašuje prazan gol sa dvadesetak metara! Spiridonović je šutnuo sa 16, 17 metara i iznudio korner, izveo ga je, golman Lazović je izboksovao loptu na nogu Nikolića koji je loše šutirao i lopta je otišla iznad prečke

30. minut - Zvezda ima inicijativu, ali sastav sa čak pet bonus igrača teško dolazi do šanse

19. minut - Novi pokušaj Gavrića ovoga puta iz slobodnog udarca siguran je Lazović

15. minut - Pokušaj sada Gavrića. Radulović je centrirao, Ben propustio loptu, a Gavrić u pokušaju da iskontroliše tu loptu poslao je direktno u ruke Lazoviću

11. minut - Zvezda ima inicijativu, ali ne uspegva za sada da stvori ozbiljniju priliku

5. minut - Posle odličnog napada gostiju i centaršuta Lukovića, Jevremović je probao atraktivno i gađao pored gola

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Pre utakmice je El Fardu Ben dobio dres od predsednika Zvezde Svetozara Mijailovića jer je odigrao stoti meč za klub

foto: Starsport©

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović - Petrović - Spiridonović, Nikolić, Ivanić, Gavrić – Ben.

Klupa: Ćopić, Gajić, Degenek, Pavkov, Katai, Falčineli, Simić, Rodić, Hajdin, Vukanović, Krstović, trener: Dejan Stanković.

JAVOR: Lazović - Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović - Maričić, Piščević - Zvekanov, Šćepanović, Ilić - Luković.

Klupa: Župić, Tričković, Nikolić, Rušević, Mladenović, Radivojević, Sević, Balabanović, Ristić, Mijailović, Tanko

Sastavi

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da je ekipa imala dva izuzetno naporna meča u prethodnih dana i najavljuje rotacije u timu kako bi osvežio ekipu:

’’Imali smo dve teške utakmice protiv Partizana i Hofenhajma i logično je da bude promena u startnoj postavi. Biće rotacije, kao i igrača koji će odmoriti. Šansu će dobiti igrači, neću da kažem koji su manje igrali, jer su za mene svi starteri, ali biće promena. Što se povređenih fudbalera tiče, jedva čekam da se vrate, pre svega mislim na njihovo zdravlje i zaista bih voleo da ih imam na raspolaganju. To su igrači vrhunskog kvaliteta, donose ogroman kvalitet i ravnotežu u naše timu. Ipak sve zavisi od testova. Ivanić je počeo sa treninzima, pa ćemo videti.’’

Pomoćnik u stručnom štabu ivanjičkog superligaša, Milovan Milović, ističe da ne postoji ništa lepše nego igrati protiv jednog od dva najveća srpska kluba, zbog čega je uveren da motiva neće nedostajati:

’’Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica, igramo protiv ekipe koja ima kvalitet i veliki fond igrača. Uradili smo analizu njihovih utakmica i očigledno je da Zvezda ima jedan stil igre, posebno u domaćem prvenstvu gde je dosta dominantna, postiže mnogo golova i zaista igraju lepo za oko. Pitanje je ko će u njihovom timu nastupiti, ali je sigurno da će svi koji izađu na teren imati veliki motiv da se izbore za bolji status. Mi moramo da damo svoj maksimum, da imamo fanatičnu borbenost, odnos, disciplinu, jer samo tako možemo da se suprotstavimo favoritu. Nećemo se sigurno predati. Zbog samih sebe moramo odigrati što bolje, jer nas i u nastavku prvenstva očekuju teške utakmice. Nadam se da ćemo uspeti da se mobilišemo, odigramo što bolje i povratimo samopouzdanje, koje smo možda izgubili u prethodnom periodu. Što se tiče kadrovske situacije kompletni smo, Jevremović se oporavio, svi igrači su spremni i svi žele da igraju na Marakani. Ne postoji ništa lepše nego igrati protiv jednog od dva naša najveća kluba, tako da dodatni motiv neće izostati. Nadam se da su igrači svesni da mnogo toga mogu dobiti i sami biraju svoj put. Želja i volja ne smeju nestati ni u jednom trenutku.’’

Meč 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Javora igra se u nedelju 25.oktobra 2020.godine, sa početkom u 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track