MILAN RADAKOVIĆ: Prestanite sa napadima na Srđana Jovanovića, sudio je odlično utakmicu Javora i Radničkog! VIDEO
Foto: @starsport

Bura oko utakmice u Ivanjici

MILAN RADAKOVIĆ: Prestanite sa napadima na Srđana Jovanovića, sudio je odlično utakmicu Javora i Radničkog! VIDEO

Fudbal -

Mladi srpski sudija Srđan Jovanović sudio je odlično utakmicu između Javora i Radničkog i nije napravio apsolutno nijednu greššku, kažže bivšši sudija saveznog ranga Milan Radaković.

Utakmica 13. kola Supelige Srbije u Ivanjici završšena je pobedom domaće ekipe od 1:0, a posle meča opet su se mogle čuti kritike na račun Jovanovića.

"Ne mogu da razumem zbog čega bi bilo kome padalo na pamet da analizira suđenje Jovanovića u Ivanjici. I zbog čega pojedini mediji uopššte posvećuju pažžnju nečemu ššto nikako nema veze sa istinom. I on i njegov tim su zaslužžili najviššu moguću ocenu. Donosio je ispravne odluke kako bi zašštitio igru i igrače. Opravdano je isključio igrača Radničkog koji je pogibeljnim startom tešško povredio protivničkog fudbalera. Posle toga je u 70. minutu dosudio čist jedanaesterac za Javor. I nema dileme da je Jovanović postupio ispravno u obe sitaucije", kazao je Radaković.

Od početka fudbalske sezone u Srbiji sudije su pod konstantnim pritiskom.

"To nije dobro za naš fudbal i generalno za suđenje. Mnogi od tih pritisaka su vešštački. Ne preterujem ako kažžem bar u 99 odsto situacija služže samo kao pokuššaj da se ostvari neššto ššto nije moglo na terenu. I sudije se za sada stvarno dobro držže. Apelujem i pozivam da se sa tim prestane, jer to ne možže da nikome donese niššta dobro i pozitivno”, zaključio je Radaković.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track