U ZVEZDI ŽALE ZA MARAKANOM I KUNU VIRUS KOJI JE STOPIRAO SVET: Zbog korone, Delije ne mogu da uživaju u goleadama!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

nižu uspehe

U ZVEZDI ŽALE ZA MARAKANOM I KUNU VIRUS KOJI JE STOPIRAO SVET: Zbog korone, Delije ne mogu da uživaju u goleadama!

Fudbal -

Crveno-beli na stadionu "Rajko Mitić" odigrali devet utakmica, upisali osam pobeda i jedan remi, uz gol razliku 33:3

Fudbaleri Crvene zvezde nižu uspeh za uspehom kako u Evropi tako i u domaćem šampionatu. Izabranici Dejana Stankovića ove sezone odigrali su 19 utakmica do sada, od koji devet na stadionu „Rajko Mitić“ na kojima je zabeleženo osam pobeda i jedan remi uz gol razliku 33:3.

Koliko je Marakana važna govori i činjenica da su u novoj sezoni pobedama nad Novim Pazarom, Radničkim, Spatakom, TSC-om, Voždovcem i Napretkom, kao i remijem sa Javorom Zvezdine snage nastavile su niz nepobedivosti na Marakani započet 30. aprila 2017. godine trijumfom nad Vojvodinom rezultatom 2:0. U seriji koja još traje, fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 58 pobeda i samo pet remija uz gol razliku 181:26! U aktulenom nizu Crvena zvezda nije primila gol na Marakani na čak 37 mečeva, a raritet je da nijedan klub nije uspeo da postigne više od dva gola za 90 minuta!

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Ove sezone u utakmicama na stadionu "Rajko Mitić" fudbaleri Crvene zvezde postigli su 33 gola u svim takmičenjima. Činjenica je da je Crvena zvezda, kada igra na Marakani, mnogo efikasnija jer je prosek golova 3,67 odsto. Sigurno je da svim zvezdašima nedostaju utakmice na stadionu upravo iz razloga što bi ove sezone gledali ubedljivu, efikasnu Zvezdu.

U Crvenoj zvezdi tvrde:

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

"Da smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i u poslednjem kolu Lige Evrope igrali na našem stadionu činjenica je da bi naš tim postigao mnogo više golova sudeći po tome što smo od šest mečeva na Marakani igrali samo dve u kojima smo postigli tačno deset golova i primili samo jedan (Evropa 5:0 i Slovan 5:1). Nismo imali sreće da igramo mečeve na stadionu „Rajko Mitić“, već je većina mečeva igrana na strani. Treba podsetiti da od važnih utakmica ove godine do meča sa Liberecom, Zvezda je većinu mečeva igrala na strani i to kada je jedan meč odlučivao pobednika – polufinale Kupa Srbije, mečeve protiv Tirane, Omonije i Ararata, kao i utakmice protiv Hofenhajma i večitog rivala. Kada se podvuče crta može se reći da bi naš tim imao još bolje rezultate i da je snosio značajne posledice usled svetske epidemije korona virusa, a zamislite još da je i publika bila pristuna... Verujemo da će naši fudbaleri već u četvrtak nastaviti sjajan niz ubedljivih pobeda u utakmici 3. kola grupne faze Lige Evrope kada će odmeriti snage sa belgijskim Gentom, koji je u prve dve utakmice poražen od Slovana (1:0) i Hofenhajma (4:1)."

Kurir sport/www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track