VELIKI POVRATAK SRBINA U BUGARSKU: Bivši trener Crvene zvezde rešio da opet dobije sede!
Foto: Fonet

sofija

VELIKI POVRATAK SRBINA U BUGARSKU: Bivši trener Crvene zvezde rešio da opet dobije sede!

Fudbal -

Slaviša Stojanović u petak potpisuje ugovor sa Levskim

Slaviša Stojanović, nekadašnji trener Crvene zvezde, od petka bi ponovo trebalo da sedne na klupu bugarskog velikana Levskog.

Slaviša Stojanović već nekoliko dana boravi u Bugarskoj, gde je sa sportskim direktorom Levskog Naskom Sirakovom dogovorio detalje nove saradnje. Uprava plavih iz Sofije želi da sa srpskim trenerom koji ima pasoš Slovenije ponovo postane ozbiljan pretendent na trofeje u Bugarskoj. Poslednju titulu Levski je osvojio 2009. godine i otada traje post.

foto: Saša Pavlić

Teško je za očekivati da će Slaviša Stojanović ove sezone moći da se uključi u trku za prestižni trofej sa Ludogorecom, Lokomotivom i CSKA 1948. Naime, slavni bugarski klub nalazi se u zoni ispadanja, na 15. poziciji na tabeli sa svega 11 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih utakmica. Popularni Slave sedeo je na klupi Levskog 2019. godine, ali je zbog raznih struja u klubu i brojnih trzavica odlučio da ode.

foto: Saša Pavlić

Valja podsetiti da je Slaviša Stojanović u sezoni 2013. vratio titulu na Marakanu, posle šest dugih godina. Uspeo je tada sa ekipom koju su predvodili Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Dragan Mrđa, Nejc Pečnik, Nikola Mijailović, Darko Lazović, Boban Bajković, Dejan Kelhar, Savo Pavićević i još neki igrači napravi čudo, u sezoni koja je bila protkana mnogim nesuglasicama, besparicom i sukobom sa navijačima. Tada je i dobio sede vlasi, koje su postale njegov zaštitini simbol tokomm boravka u Crvenoj zvezdi.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track