LJUPKO PETROVIĆ ZA KURIR: Ako neko zaslužuje da bude Zvezdina zvezda, onda je to svakako Milan Borjan!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

besmrtni sa marakane

LJUPKO PETROVIĆ ZA KURIR: Ako neko zaslužuje da bude Zvezdina zvezda, onda je to svakako Milan Borjan!

Fudbal -

Legendarni trener crveno-belih i osvajač Kupa šampiona iz Barija 1991. godine Ljupko Petrović podržao inicijativu sa društvenih mreža

Ako bi Crvena zvezda kao klub ponovo pokrenula akciju da se neko od fudbalera proglasi za Zvezdinu zvezdu, mislim da je Milan Borjan prvi na listi. Golman i Zvezdin kapiten s obzirom na to šta je sve učinio za klub u protekle četiri godine, zaslužuje da se nađe u odabranom društvu. Možda se neko neće složiti sa mnom, ali mislim da je to pošteno - rekao je za Kurir Ljupko Petrović, trener koji se sa Crvenom zvezdom u Bariju 1991. godine osvojio Kup šampiona.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Posle pobede nad Gentom (2:1) u Ligi Evrope, navijači crveno-belih na društvenim mrežama konstatovali su da bi Milana Borjana, zbog svih odbrana, ne samo protiv Belgijanaca, trebalo proglasiti Zvezdinom zvezdom.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

- Borjan je došao u pravom trenutku u Crvenu zvezdu. Za ove četiri godine klub igra Evropu, dve Lige šampiona i dve Lige Evrope! U nekim odlučujućim utakmicama, kao što su Krasnodar, Salcburg, Kopenhagen, Jang Bojs on je bio veličanstven. Branio je sve što se može braniti, nema kiks, a ima i kontinuitet u klubu - konstatovao je Ljupko Petrović i nastavio:

foto: Starsport©

- Eto, i na poslednjoj utakmici protiv Genta. Razlika između dva kluba bio je golman. Zvezdina dva gola koja je primio Belgijanac, Borjan bi lagano odbranio. Opet, sa druge strane, videli smo svi, Borjan je u dve situacije spasao utakmicu kada je Zvezda u pitanju.

foto: FK Crvena zvezda

Ljupko Petrović poznaje i privatno Milana Borjana.

- Upoznao sam ga u Bugarskoj, dok je branio za Ludogorec. Jedan divan, kulturan i pristojan čovek koji zna da ceni i poštuje druge. Kad sam nedavno došao na stadion Crvene zvezde kod Dejana Stankovića prišao mi je Borjan, poklonio se i pozdravio sa mnom. Pleni oko sebe svojim ponašanjem.

foto: Starsport©

Ljupko Petrović podsetio je da su raspad Jugoslavije, rat i sankcije uticali na to da se svetla tradicija proglašenja Zvezdinih zvezda ne nastavi.

- Možda je ranije učinjena nepravda prema nekim igračima. Imalo je prostora da makar jedan od prvaka Evrope i sveta ponese tu titulu. Ozbiljan propust napravljen je prema Dejanu Savićeviću i još nekim igračima. Ono što je pre nekoliko godina urađeno da se cele generacija proglasi Zvezdinim zvezdama nije u redu. Trebalo je izabrati dvojicu, ili trojicu, a ne ceo tim - jasan je Ljupko Petrović.

Zvezdine zvezde

Rajko Mitić (1922-2008)

* igrao za Crvenu zvezdu od 1945. do 1958, upisao 572 utakmice i dao 262 gola

Dragoslav Šekularac (1937 - 2019)

* igrao za Crvenu zvezdu od 1955. do 1966, upisao 375 utakica i dao 119 golova

Dragan Džajić (1946)

* igrao za Crvenu zvezdu od 1963. do 1975. i 1977/1978, upisao 389 utakmica i dao 155 golova

Vladimir Petrović Pižon (1955)

* igrao za Crvenu zvezdu od 1972. do 1982, upisao 257 utakmica i dao 49 golova

Dragan Stojković Piksi (1965)

* igrao za Crvenu zvezdu od 1986. do 1990, upisao 120 utakmica i dao 54 gola

Generacija 1991.

* osvajači Kupa šampiona u Bariju, nakon pobede nad Marseljom posle penala

Suprotno mišljenje

Karasi: Još je rano

Stanislav Karasi, bivši igrač Crvene zvezde smatra da Milan Borjan ne zaslužuje da bude proglašen za Zvezdinu zvezdu:

- Mnogo je rano bilo šta pisati o novim Zvezdinim zvezdama. Pohvale Borjanu, ali kratak je to period koji je proveo u klubu. Mnogi su igrali po 15 godina za klub, osvajali trofeje, pa nisu proglašeni za Zvezdine zvezde.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track