NEMANJA STEVANOVIĆ JE HEROJ PARTIZANA! Crno-beli u kombinovanom sastavu slavili u Subotici, golman crno-belih odbranio penal u 90.
Foto: Starsport

kakva drama

NEMANJA STEVANOVIĆ JE HEROJ PARTIZANA! Crno-beli u kombinovanom sastavu slavili u Subotici, golman crno-belih odbranio penal u 90.

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Subotici domaći Spartak sa 2:1, u utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Partizan je poveo u 34. minutu golom Takume Asana, a izjednačio je Lazar Tufegdžić u 61. minutu, kada je natrčao na loptu koju je odbio golman Partizana Nemanja Stevanović.

Crno-beli su poveli golom Aleksandra Šćekića u 71. minutu. Prethodno je sa desne strane centrirao Aleksandar Miljković, loptu je glavom zahvatio Filip Holender i dodao do Šćekića, koji je glavom poslao u mrežu.

Partizan je imao šanse na utakmici, najbolje Holender i Bibras Natho, ali nisu uspeli da savladaju golmana Filipa Dujmovića.

U 90. minutu dosudjen je penal za Spartak, nakon što je Aleksandar Lutovac oborio Noborua Šimuru. Penal je izveo Milan Marčić, a Stevanović je dobro intervenisao i odbranio.

foto: Starsport

Partizan je ostvario devetu pobedu u ligi i treći je na tabeli sa 29 bodova, bodom manje od drugoplasirane Vojvodine.

Spartak je šesti na tabeli sa 23 boda.

Posle utakmica 14. kola sledi pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija u baražu za Evropsko prvenstvo i u Ligi nacija.

1 / 7 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Kraj meča!

Utakmica je produžena za 4 minuta.

91. minut - Stevanović je odbranio penal Marčiću.

90. minut - Penal za Spartak!

83. minut - Holender je promašio još jedan zicer. Posle sjajnog pasa Natha izbio je sam ispred gola domaćih, ali je ponovo kao pobednik izašao Dujmović.

71. minut - GOOOOOOOL! Partizan ponovo vodi. Posle centaršuta Miljkovića loptu je na penal vratio Holender gde je bio Šćekić koji je glavom zakucao u mrežu domaćih.

67. minut - Posle kornera Natha probao je glavom Šćekić, ali lopta ide preko prečke.

60. minut - GOOOOOOOL - Tufegdžić je pogodio nakon odbrane Stevanovića. Sjajno je odbranio prvi šut golman Partizana, ali na odbijenu loptu pre svih stigao je napadač domaćih kome nije bilo teško da pogodi praktično nebranjenu mrežu.

59. minut - U igru je ušao Lazar Marković koji je do juče bio imao problema sa virusom korone.

58. minut - Šut Stevanovića, ali nova sjajna odbrana Dujmovića.

56. minut - Žuti karton za Natha zbog prigovora.

51. minut - Holender promašio zicer posle sjajne kontre i pasa Asana. Reprezentativac Mađarske šutnuo pravo u Dujmovića.

Počeo je drugi deo igre.

Završen je prvi deo igre na meču u Subotici.

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za jedan minut.

41. minut - Sjajna konta Partizana, ne dolazi do lopte Asano, dodaje je Stevanović Nathu koji je probao iz prve, ali lopta ide preko prečke.

40. minut - Posle sjajnog prodora i finde Denkovića, došla je lopta na peterac Beloviću koji je opalio iz prve, ali je šut u poslednji čas presekao Marković.

34. minut - GOOOOOOOL! Partizan vodi u Subotici sedmim golom Asana u šampionatu na sjajnu asistenciju Miljkovića.

30. minut - Najbolja šansa na meču za Partizan. Centrirao je Urošević, loptu na prvu stativu vratio Miljković, šutnuo je na prvu Natho pod prečku sa nekih pet metara, ali sjajna odbrana golmana domaćih.

26. minut - Spartak je postigao gol, tačnije Denković, ali sudija je podigao zastavicu zbog ofsajd pozicije.

24. minut - Žuti karton za Šćekića zbog grubog starta.

22. minut - Prvi šut Partizana u okvir gola. Probao je Stevanović sa oko 25 metara, ali pravo u golmana domaćih.

20. minut - Nekoliko sjajni akcija Holendera kojima su crno-beli konačno zapretili, ali bez prave prilike za sada.

7. minut - Užasna greška Dujmovića, probao je Miljković to da iskoristi šutem iz daljine, ali se propisno obrukao.

4. minut - Sjajna šansa za Spartak. Posle centaršuta sa desne strane probao je glavom Bjelović, ali lopta ide koji centimetar od desne stative gola Stevanovića.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Partizan: Stevanović, Miljković, S, Marković, Banjak, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Stevanović, Natho, Holender.

Spartak: Dujmović, Vidaković, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Šimura, Marčić, Savković, Denković, Tufegdžić, Bijelović.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da očekuje dobru i atraktivnu utakmicu protiv Spartaka.

"Spartak je u poslednje vreme u vrhu srpskog fudbala. Gaje ofanzivan stil igre, sa dosta igrača ulaze u završnicu. Dobro izgledaju i sigurno će biti dobra i atraktivna utakmica", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partuzana sutra gostuju Spartaku u utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Stanojević na tom meču neće moći da računa na četvoricu igrača pošto su na korona virus pozitivni Vladimir Stojković, Milan Smiljanić, Lazar Marković i Lazar Pavlović.

"Kad smo saznali da je Stojković pozitivan, testirali smo se na svaka tri dana, ne želimo da se nešto loše... Samo Lazar Pavlović u ovom trenutku ima simptome, ima temperaturu, ostali su bez simptoma i dobro se osećaju. Ponovo ćemo se testirati za tri dana i videćemo u kom pravcu idemo", rekao je Stanojević.

"Specifična je situacija. Prilagodjavamo se, imamo dosta igrača u kadru", dodao je on.

Upitan da li očekuje da Bibras Natho "pogura" Partizan u finišu jesenjeg dela šampionata, Stanojević je rekao da je on "sve bolji na utakmicama i treninzima ove nedelje".

"Malo smo ga na prethodnom meču približili protivničkom golu, videćemo i sada... Značilo bi nam dosta da nas pogura njegovim kvalitetom i novijom svežinom", rekao je Stanojević.

Nakon meča sa Spartakom sledi reprezentativna pauza, a Stanojević je naveo da mu odlazak velikog broja igrača sada neće predstavljati problem.

"Prošli put je bio, jer ih nisam poznavao, nisu znali moj način rada. Sada nije problem, bitno je samo da se vrate zdravi", rekao je Stanojević.

Trener Partizana je naveo da očekuje da će Miloš Jojić biti spreman posle pauze i najavio da će Sejduba Suma imati kontrolni pregled 9. novembra.

"Nadam se da će se i Baebek vratiti ranije, kao što je bio slučaj sa Banjakom, pa je naš medicinski tim odradio dobar posao", rekao je trener Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track