SRBIN NAŠAO SEBE U PRIMERI: Uroš Račić sjajnom partijom razbio Real, impresivna statistika, u Valensiji oduševljeni
Foto: Instagram PS

jedan od boljih

SRBIN NAŠAO SEBE U PRIMERI: Uroš Račić sjajnom partijom razbio Real, impresivna statistika, u Valensiji oduševljeni

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde gradi ozbiljni karijeru u La Ligi

Uroš Račić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, odigrao je svih 90 minuta u dresu Valensije u pobedi nad Realom iz Madrida (4:1). I to vrlo dobro.

Kada se pogleda njegova statistika, ona je stvarno impresivna. Imao je 33 pasa, od toga 29 uspešnih, što daje 88 procenata. Bio je dobar u skoku i solidan u duelima na tlu. Statistika beleži još dve oduzete lopte, četiri faula, i čak tri otklonjene opasnosti za gol Valensije.

Uroš Račić (22) letos se vratio u Valensiju sa pozajmice iz ekipe Famalikao iz Portugala. Zadobio je poverenje trenera Rudija Garsije i na pravi način iskoristio priliku koja mu se ukazala posle odlazaka Fransisa Kokelana u Viljareal i Žofrija Kondogbije u Atletiko iz Madrida. Mladi Srbin opravdao je poverenje stručnog štaba i napravio korak napred u karijeri.

@valenciacf ⏳... ??

A post shared by UROŠ RAČIĆ (@urosracic) on

Uroš Račić stigao je u Valensiju u leto 2018. godine iz Crvene zvezde, u transferu vrednom 2.200.000 evra. Potpisao je ugovor do juna 2024. sa "slepim miševima". Visok je 193 centimetra i jedan od fizički najdominantnijih fudbalera u španskom prvenstvu.Njegova trenutna vrednost, po proceni sajta Transfermarkt iznosi 7.500.000 evra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track