KO JE SREBRENKO REPČIĆ ČIJI SIN JE UBIJEN U BRAĆE JERKOVIĆ: Najbolji strelac Sarajeva, igrao za Zvezdu, otkrio Drogbu...
Foto: Kurir/J.R., Privatna Arhiva

UBISTVO U BEOGRADU

KO JE SREBRENKO REPČIĆ ČIJI SIN JE UBIJEN U BRAĆE JERKOVIĆ: Najbolji strelac Sarajeva, igrao za Zvezdu, otkrio Drogbu...

Fudbal -

Policija je proglasila akciju "Vihor" nakon ubistva koje se dogodilo u naselju Braće Jerković. Ubijen je Vedran. R, sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića.

Srebrenko Repčić je nekadašnji jugoslovenski i srpski fudbaler.

Na početku karijere je igrao za FK Borac iz Šamca, ali je vrhunac karijere dostigao u Crvenoj zvezdi kada je u leto 1979. prešao iz FK Sarajeva u ovaj poznati beogradski klub.

Zajedno sa Radomirom Savićem, Repčić je došao u Crvenu zvezdu nakon izvrsnog igranja u FK Sarajevu gde je bio najbolji strelac kluba četiri sezone. U prvoj sezoni igranja za Crvenu zvezdu (1979/80) postigao je 7 ligaških golova u 33 nastupa.

Takođe je pokazao vrhunsku igru u istoj sezoni u Kupu UEFA u osmini-finala u utakmici protiv Bajerna iz Minhena. Crvena zvezda je gubila 0-2 nakon prve utakmice u Minhenu, ali je vodila 3-0 u 50. minutu revanš utakmice na Marakani, nakon što je Repčić postigao dva, a Vladimir Petrović Pižon jedan pogodak. Nisu uspeli da izbace Nemce, jer je Bajern te noći postigao dva gola i utakmica se završila rezultatom 3-2, što nije bilo dovoljno za prolaz.

Repčić je napustio Crvenu zvezdu u leto 1983. godine. Posle Zvezde nastupao je za turski Fenerbahče (od 1983. do 1985. godine). Sa klubom iz Istanbula osvojio je šampionsku titulu 1985. i dva Super kupa Turske 1984. i 1985. godine. Nosio je i dres Standarda iz Liježa od 1985. do 1988. godine, a karijeru je završio u francuskom Genganu na kraju sezone 1988/89.

Trener koji je otkrio Drogbu

Jedno vreme je bio i fudbalski trener. Radio je u francuskom klubu Levalis gde je trenirao mladog Didijea Drogbu.

U svojoj biografiji objavljenoj 2008. godine legendarni napadač iz Obale Slonovače na svemu što je uradio u karijeri zahvalio se bivšem fudbaleru Crvene zvezde Srebrenku Repčiću, koji ga je i pronašao dok je radio u jednom nižerazrednom klubu u Francuskoj.

"Nikada nije zaboravio šta sam sve uradio za njega. Kada smo se videli rekao mi je: 'Hvala treneru'. Samo sam mu odgovorio 'Hvala tebi'".

Didije Drogba
Didije Drogbafoto: Profimedia

Odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju

U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je jedan susret, dana 22. marta 1980. protiv Urugvaja (3:1) u Sarajevu. Bio je u sastavu olimpijske reprezentacije na igrama održanim 1980. godine u Moskvi.

Podsetimo, u naselju Braće Jerković, u Beogradu, ovog jutra desila se pucnjava. Sa više metaka iz pištolja ubijen je muškarac (41) u istoimenoj ulici ispred broja 201.

Ubijeni Vedran R. od ranije je poznat policiji i već jednom je pokušana njegova likvidacija, a reč je o sinu nekadašnjeg fudbalera Srebrenku Repčiću. U toku je akcija MUP Vihor na teritoriji Voždovca, Savskog venca i Rakovice.

foto: Kurir/J.R.

(Kurir sport, Vikipedija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track