MARAKANA PUNA MALIŠANA: Zvezda organizovala Otvoren dan u Beogradu
Foto: Crvenazvezdafk.com

zalog za budućnost

MARAKANA PUNA MALIŠANA: Zvezda organizovala Otvoren dan u Beogradu

Fudbal -

Puni tereni iza juga Marakane obeležili su još jedan „Otvoren dan“, događaj u kom sva deca dolaze da treniraju u Crvenoj zvezdi i pokažu šta o fudbalu znaju, već postaje tradicionalan.

Posle „Otvorenih dana“ u Banjaluci, Šapcu, Zrenjaninu i Kraljevu, došao je red na Beograd i na terene Omladinske škole. Na terenima iza juga Marakane okupilo se 162 dečaka koji su imali zajednički cilj – da budu deo Crvene zvezde. Pod komandom trenera iz našeg omladinskog pogona koji predvode generacije dečaka rođenih 2010, 2011, 2012. i 2013. godine, na jednoj strani terena radili su fudbaleri, dok su odvojeni od njih, pod budnim okom Slavena Progovečkog trenirali golmani tog uzrasta.

Slušali su dečaci Milana Savkovića, Slavišu Šušu, Milana Milenkovića i Ivana Gajića, kao i njihove pomoćnike, a sve to su radili pod nadzorom koordinatora baze naše Omladinske škole Vladimira Cvjetićanina.

- Drago mi je što se veliki broj dečaka prijavio za trening u klubu. Tu su četiri generacije fudbalera i nadam se da će se naći neki talentovan i ući u uži izbor da popuni selekcije Crvene zvezde. Nastavićemo da ih pratimo, kako kroz škole fudbala sa kojima imamo saradnju, tako i po čitavom regionu. Ovo je identifikacija talenata, a cilj nam je da upoznamo decu i nadgledamo njihov razvoj. Drago mi je što ih se mnogo odazvalo. Mi biramo kvalitet ispred kvantiteta, ali shvatamo da deca žele da budu deo Zvezde i da im je ispunjenje sna da bar jednom istreniraju u klubu za koji navijaju - rekao je Cvjetićanin.

Dečacima su testirane motoričke sposobnosti, a onda su imali priliku i da se pokažu na delu. Videlo se mnoštvo dobrih poteza, driblinga, pasova i svega onog što se traži od njih kako bi se nametnuli za crveno-beli dres. Glavni trener Omladinske škole - Nikola Jelić, takođe ističe važnost ovog događaja.

- Dva puta godišnje organizujemo „Otvorene dane“ na terenima naše Omladinske škole, ali u martu to nismo mogli zbog koronavirusa. Sad se vraćamo redovnim aktivnostima, nastavljamo da pratimo decu iz cele Srbije i regiona i zaista je ovo veliki dan za nas. Značajno nam je da vidimo talentovanu decu na delu, ipak, za većinu njih znamo preko naših skauta i škola fudbala sa kojih sarađujemo, a ima ih ukupno 78. Svakodnevno dobijamo izveštaj o njima, a deca pomoću ovakvih događaja imaju priliku da se upoznaju sa veličinom i značajem Crvene zvezde - zaključio je Jelić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track