PREDSEDNIK NAJAVIO VELIKE PROMENE U SRPSKOM FUDBALU Vučić: Moramo da izgradimo nove stadione i da popravimo struku
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

ORLOVI OSTALI BEZ EP

PREDSEDNIK NAJAVIO VELIKE PROMENE U SRPSKOM FUDBALU Vučić: Moramo da izgradimo nove stadione i da popravimo struku

Fudbal -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je neuspeh reprezentacije Srbije u fudbalu, koja se nije plasirala na EURO ni posle 20 godina, pošto je ispala od Škotske u finalu baraža na penala.

foto: Starsport©

"Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače", rekao je Vučić, a zatim se konkretno osvrnuo na sam meč i šta je u planu kada je u pitanju uloga države u fudbalu i ostalim sportovima.

"Gledao sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo u pre svega u infrastrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost", najavio je predsednik.

foto: Tanjug Printscreen

On je takođe najavio da će u narednom kratkom periodu biti uloženo 8 miliona evra u takozvane male sportove, u osam pojedinačnih sportova, od atletike do rvanja, ali i u rukomet, košarku, odbojku i vaterpolo.

Kako je rekao, svi klubovi prve i druge lige dobiće određeni novac.

"Recimo, svaki rukometni klub prve lige dobiće 5,5 miliona dinara, što je 50.000 evra, to nije beznačajan novac, u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Isto to i ženska odbojkaška liga, muška i ženska vaterpolo liga... Kad se slije u rukometne klubove milion i 300 hiljada evra, to je ogromna injekcija", rekao je Vučić i dodao da se tim sportovima može pomoći, budući da su srpski sportisti veoma dobri.

Kako je rekao, dodatno će se pomoći i košarci, pođednako i Crvenoj Zvezi i Partizanu.

"To su sredstva mimo ovih osam miliona evra, da li po 500.000 evra ili milion evra. Ali dobiće istu sumu novca, da bi što uspešnije zastupali našu ligu na svetskim takmičenjima", rekao je Vučić.

foto: Nemanja Nikolić

Vučić je jutros čestitao svim građanima Severne Makedonije na plasmanu na Evropsko prvenstvo na Instagramu, a pred novinarima je ponovio čestitku.

"Stvarno sam rekao to što sam mislio, a to je da ćemo svim srcem da budemo uz njih. Ne znam ko nam je preči od njih da učestvuje na prvenstvu da bismo za njih mogli da navijamo. Tako da će imati ogromnu podršku, nikad veću", rekao je Vučić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track