ŠKOTSKA I SRBIJA, KAO ODRASLI I DECA: Posle debakla Orlova Golac pravo u centar! Frapantno, šokantno i nedopustivo
Foto: Starsport©

razočaran

ŠKOTSKA I SRBIJA, KAO ODRASLI I DECA: Posle debakla Orlova Golac pravo u centar! Frapantno, šokantno i nedopustivo

Fudbal -

Ivan Golac, bivši trener Partizana i čovek koji je značajan deo igračke i trenerske karijere proveo na Ostrvu razočaran je izdanjem Srbije u duelu sa Škotskom.

Golac je dve sezone trenirao Dandi Junajted i dobro poznaje škotski fudbal pa nije čudo što je pogodio da će meč otići u produžetke.

U razgovoru za jednu škotsku televiziju, predvideo sam da će da bude „120 plus“ minuta. Po tradiciji, imamo problem sa čvrstim, borbenim, disciplinovanim ekipama. S naše strane, još smo zaneseni nekakvim nebulozama o tehnici i talentu. Kao da su igrali deca i odrasli. Jedni stoje, drugi trče. Mi smo zarobljenici zabluda. Stalno pričamo o talentu, a to je pet odsto. Poražavajuće je da igramo kod kuće, a Škoti vrše pritsak na našoj polovini. Najkomičnije su brojke. Koliko sam čuo, naši su imali 660 pasova, a oni 400 i nešto, ali kakvih? Naša dodavanja su bila na dva metra, ja tebi ti meni, skoro svaka lopta je išla golmanu Rajkoviću. Njihovi pasovi su bili konkretni i tačni. Ispali smo iz koloseka, nismo više sposobni da pratimo moderna zbivanja. A fudbal bez trčanja? Zaboravite na to, rekao je Golac.

Posebno ga je razočarala bezvoljnost srpskih reprezentativaca.

– Frapantno, šokantno i nedopustivo je da se ne zalažu. Znate, suviše lako se ulazilo u reprezentaciju. Nikakva posebna priprema nije bila potrebna. Igrate kod kuće, morate da ostavite sve na terenu. Prilikom selekcije igrača, karakter treba da bude na prvom mestu, jer na taj način imate i kontinuitet.

Odgovornost po njemu snosi i Fudbalski savez Srbije.

– Ne treba da budete genijalni, dovoljno je samo da pozovete logiku i da zaključite da ako već tako dugo niste deo velikog takmičenja, onda u vrhu organizacije nešto nije u redu. Izbor selektora je tragikomičan, morate valjda da postavite kriterijume. Kada smo videli da taj izabrani predstavi plan i program? Kada je i koji selektor rekao narodu: cilj je bio taj i taj, uradili smo to i to?

Tragedija srpskog fudbala je u nerealnim očekivanjima.

Ono što želimo razlikuje se od onog što zaista možemo i jesmo. To je naša tragedija. Bili smo najveći izvoznici igrača, ali nikada nismo imali organizaciju, nikada nisu igrali najbolji. Kako može u reprezentaciji da igra neko ko ne igra u svom klubu. Koga lažemo i obmanjujemo, koga, zapitao se na kraju Golac.

Kurir sport / Maxbet radio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track