KOLAROV ODBIO DA IGRA PROTIV ŠKOTSKE, A TADIĆ MU PORUČIO: Kapitenu, ostavio si nas!
Foto: @starsport

Detalji koji potresaju fudbalsku Srbiju

KOLAROV ODBIO DA IGRA PROTIV ŠKOTSKE, A TADIĆ MU PORUČIO: Kapitenu, ostavio si nas!

Fudbal -

I posle sedam dana ne smiruju se strasti oko utakmice Srbija - Škotska u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Srbija je sramotnom igrom ispustila šansu da se posle 20 godina nađe u završnici.

Mnogima nije bilo jasno zašto su "Orlovi" u Beogradu onako bledo igrali od početka, a sada počinju da se javljaju detalji iz tabora fudbalske reprezentacije.

Kako prenosi Žurnal, samo tri sata uoči utakmice sa Škotima na stadionu "Rajko Mitić" usledio je šok: selektoru Ljubiši Tumbakoviću direktor reprezentacije Vladimir Matijašević je saopštio da je trener Intera Antonio Konte zabranio Kolarovu da nastupi u tom meču.

Ono što je posebno interesantno jeste podatak da Kolarov nijednog trenutka nije bio u dilemi šta treba da uradi. Čak nije pokušao da pozove Kontea i proba da ga ubedi da promeni odluku. Kapiten Srbije čak nije hteo ni sam da saopšti odluku, već je to morao da uradi direktor reprezentacije.

Kapitensku traku je na toj utakmici nosio Dušan Tadić, kao i u utakmici protiv Mađarske tri dana kasnije. Između te dve utakmice Tadić je pozvao Kolarova telefonom i poručio mu: Kapitene, ostavio si nas!

Zanimljivo, italijanski mediji su demantovali da je srpski reprezentativac dobio ultimatum iz Milana.

"Srpski reprezentativac se vratio u Italiju nakon što je učinio sve da igra za Srbiju u finalu plej-ofa protiv Škotske. Kolarov je pokušao do kraja, nije bilo zabrane od strane Intera, kao što to pišu u Srbiji. Ovih dana treniraće odvojeno da bi se oporavio od problema sa mišićem koji ga je primorao da propusti poslednji prvenstveni meč sa Atalantom", piše "Skaj".

Ukoliko su ovi navodi Žurnala tačni, jasno je zašto su "Orlovi" onako bledo igrali i zašto su propustili šansu da zaigraju na Evropskom prvenstvu.

Da bi opstanala u diviziji 2 Lige nacija Srbija večeras (20.45) mora da pobedi Rusiju kod kuće, a da Turska izgubi na gostovanju Mađarskoj. Težak zadatak, pogotovo imajući u vidu katastrofalno stanje u taboru Orlova. Kvota na keca je 2,75, na iks 3,05, a na dvojku 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Rusija.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track