GROF BOŽOVIĆ JE IDEALAN ZA SELEKTORA: Srbiji treba autoritet i trener koji će umeti da od pojedinaca napravi tim!
Foto: Crvenazvezdafk.com

rešenje je jednostavno

GROF BOŽOVIĆ JE IDEALAN ZA SELEKTORA: Srbiji treba autoritet i trener koji će umeti da od pojedinaca napravi tim!

Fudbal -

Nekadašnji trener Crvene zvezde u prednosti je na sve ostale kandidate, jer je slobodan, a ima dovoljno fudbalskog znanja da naše zvezde i zvezdice učini moćnom grupom kadrom da se plasira na Mundijal u Kataru

Fudbalska reprezentacija ostala je bez Evropskog prvenstva u fudbalu i taj sportski neuspeh usloviće odlazak Ljubiše Tumbakovića. Naredni selektor srpskih fudbalera moraće da ima pre svega autoritet, da kvalitetne igrače složi u jednu moćnu celinu. Pitanje je samo ko će to biti. Izbor nije veliki, ali s obzirom na realne okolnosti čini se da je nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović idealno rešenje.

Zašto popularni Grof? A, ne recimo Dragan Stojković, Vladan Milojević, Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Veljko Paunović, Marko Nikolić, Vladimir Ivić, Aleksandar Janković, Nenad Lalatović, Savo Milošević...

foto: Dragana Udovičić

Prvo, nije manje stručan od navedenih, ima veliko iskustvo i znanje, a ono što ga izdvaja od svih kandidata je činjenica da je slobodan. Drugo, svi nabrojani kandidati, izuzev Miloševića, imaju važeće ugovore sa svojim klubovima i zarađuju milionske sume.

Srpske fudbalere niko ne treba da uči fudbalu, oni igranjem u najboljim evropskim klubovima jasno pokazuju koliko vrede. Međutim, u nacionalnom timu je potrebno napraviti sistem i ono što je još važnije, uspostaviti red, kako bi na okupljanja igrači dolazili sa osmehom, a ne kao da ih neko tera pred streljački vod.

foto: Dragana Udovičić

U svemu ovome uspeli su dosad samo pokojni Radomir Antić i Slavoljub Muslin. Obojica su uspeli da odvedu reprezentaciju na Mundijal, prvi u Južnu Afriku, drugi u Rusiju, ali nažalost tamo nije vodio ekipu sa kojom se kvalifikovao, jer je voljom pojedinih moćnika na pravdi Boga smenjen. I pred novim selektorom su kvalifikacije za svetsko prvenstvo, ovaj put u Kataru, nikad kraće i nikad iscrpnije, jer će se utakmice igrati od marta do novembra.

Kako Kurir saznaje, sa Grofom Božovićem nije bilo zvaničnih razgovora, ali se neformalno oko njega ispitivao teren.Problem može biti što Božović ne bi dozvolio bilo kome da mu se meša u izbor igrača, a upravo taj segment došao je glave njegovim prethodnicima. Pojedini ljudi od autoriteta u srpskom fudbalu, smatraju da bi Božović bio najbolji mogući izbor, jer bi svojim pozitivnim stavom mogao da okupi fudbalere, a samim tim i vrati reprezentaciju na mesto uspeha.

foto: Saša Pavlić

Sve će biti jasno polovinom decembra, kada je zakazana skupština FSS i kada će sadašnje rukovodstvo, kao i stručni štab reprezentacije, nadamo se preuzeti odgovornost za neuspehe u kvalifikacijama za EP i baraž u Ligi nacija. Valja pomenuti da Srbija Evropsko prvenstvo čeka od 2000. godine. Što je dugo, dugo je...

Intervju iz Antalije

Otkrio Kuriru: Biću selektor Srbije!

Miodrag Božović nikada nije krio da ima veliku želju da bude selektor Srbije. U februaru 2019. godine, dok je bio trener ruskog kluba Krila Sovjetov, piscu ovih redova u Antaliji je otvoreno, onako iz duše rekao:

- Mogu samo jedno reći. Jednoga dana biću selektor Srbije!

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track