HOLENDER OD TRAGIČARA DO JUNAKA: Partizan pobedio Proleter golom u 91. minutu
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

HOLENDER OD TRAGIČARA DO JUNAKA: Partizan pobedio Proleter golom u 91. minutu

Fudbal -

Partizanje u okviru 15. kola fudbalske Super lige Srbije na svom stadionu savladao ekipu Proletera.iz Novog Sada, a jednin gol postigao je Holender u 91. minutu.

Isti igrač je pola sata ranije izborio jedanaesterac, koji je sam izveo. Golman Proletera je odbranio njegov udarac.

Partizan je imao više od igre tokom svih devedeset minuta, agilniji je bio u nastavku.

Natho je oprobao svoj udarac u 57. minutu meča kada je golman Proletera dobro intervenisao.

Onda se desio 60. minut, Andrejević koji je bio junak u prvom poluvremenu je napravio nesvakidašnji kiks, promašio je loptu, a onda je faulirao Holendera u kaznenom prostoru.

Upravo je Holender bio taj koji je pristupio lopti, šutirao, a Petrić je sjajno odbranio. Možda bi VAR pomogao Partizanu u ovoj situaciji jer golman gostiju nije bio na liniji, teško je to bilo vidljivo na delu, ali to ne menja činjenicu da je penal izveden slabo.

Imao je Proleter kolosalnu šansu da stigne do sva tri boda nakon što je Marković izgubio loptu na svojoj polovini, Ilić je šutirao i pogodio prečku.

Partizan je stigao do pobede preko Holendera, Miljković je dobio loptu na desnoj strani, centrirao oštro, Kragujevčanin je odlično odreagovao i pogodio za pobedu u nadoknadi vremena!

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj utakmice

90+1. minut - GOOOOOOOOOL 1:0 Holender!

90. minut - Prečka spasava Partizan!

86. minut - Partizan ima sve, osim pogotka, za koji je sve manje vremena

75. minut - Pritisak Partizana je sve jači igra se na polovini gostiju

61. minut - Petrić brani! Holender je promašio

60. minut - Penal za Partizan! Holender je prevario Andrejevića, koji ga je oborio i sudija je pokazao na penal

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45. minut - Partizan je 11 puta šutirao ka golu Proletera, imao šanse, ali je odbrana gostiju odlična

40. minut - Igra se pred golom Proletera, Novosađani se za sada vrlo dobro brane

30. minut - Nema Partizan toliko problem da dođe do 20-25 metara od gola Proletera, ali tu se sve završava, ne uspeva nikako da pronađe rupu u bedemu, pa da kroz nju dođe do stoodstotne šanse za gol.

16. minut - Natho je bio u prilici, ali mu je u ključnom momentu, kako je sam pokazao zasmetalo svetlo reflektora

8. minut - Partizan ima inicijativu, pokušali su Natho i Jojić, bez rezultata

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Pre meča je minutom ćutanja odata pošta preminulom Partijarhu Irineju

foto: Starsport©

Partizan: Popović – Miljković, Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Jojić, Natho, Asano – Holender

Proleter: Petrić – Milošević, Joković, Andrejević, Kovačević – Pejić, Ilić – Knežević, Babić, Živojinović - Mirosavljev

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je Proleter hit dosadašnjeg toka prvenstva, da su Novosađani samo tri boda iza njegovog tima na tabeli, kao i da očekuje težak meč:

’’Biće teško, treba nam strpljenje svih devedeset minuta. Nadam se pobedi, biće potrebno mnogo kretnje u fazi napada, brze cirkulacije lopte. To je lek za čvrstu i dobru odbranu Proletera. Novosađani su trenutno samo tri boda iza nas, hit su ovog dela prvenstva, biće to neizvesna utakmica. Disciplinovani su, izuzetno je teško igrati protiv njih. Igraćemo kod kuće i nadam se povoljnom rezultatu. Tek uoči meča dolaze nam Holender, Bibras Natho i Maki Banjak, koji su bili sa svojim reprezentacijama. Sačekaćemo trening pa ćemo videti ko je u kakvom stanju. Ali, kako je nama, tako je svima. Srećan sam zbog toga što imamo reprezentativce. Suma i Jojić su počeli da treniraju i u konkurenciji su za tim, Asano je imao manju povredu pa ćemo videti, dok Bajbek još nije dovoljno oporavljen, iako je počeo da trenira.’’

Šef stručnog štaba Novosađana Branko Žigić, ističe da njegov tim i on u ovaj meč ulaze sa puno motiva, da se pokažu u najboljem svetlu i potvrde visok plasman na tabeli:

’’Želimo da nastavimo uspešnu seriju i pored činjenice da nam sledi jedno od najtežih gostovanja, ekipi Partizana. U finišu prelaznog roka crno-beli su doveli novog trenera i nekoliko kvalitetnih igrača, i po njihovim pričama nisu se odrekli titule. Jasno je onda da nam sledio veoma težak ispit. Za igrače i mene gostovanje Partizanu je veliki motiv, pokušaćemo da potvrdimo visok plasman na tabeli i da ostavimo što upečatljiviji utisak. Moramo da budemo hrabri i disciplinovani i da pokušamo da greške svedemo na minimum. Bilo bi neozbiljno da pretimo domaćinu, ali ćemo se boriti svim srcem. Protekle dve nedelje pojačali smo ritam rada. Igrači sa manjom minutažom imali su proveru sa Zvezdarom i dobro su se pokazali. Nadam se da će se igrači prikazati u lepom svetlu i biti u poziciji da iznenade favorita.’’

Meč 15. kola Super lige Srbije između Partizana i Proletera igra se u subotu, sa početkom u 16 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track