ZVEZDA SE POHVALILA DOMINACIJOM U LIGI: Najbolji napad i najbolja odbrana!
Foto: Fk. Crvena zvezda

STATISTIKA

ZVEZDA SE POHVALILA DOMINACIJOM U LIGI: Najbolji napad i najbolja odbrana!

Fudbal -

Crvena zvezda dominira u svim segmentima igre što se tiče domaćeg prvenstva.

Crveno-beli imaju devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, najbolji napad sa 44 postignuta gola, ali i odbranu sa svega sedam primljenih pogodaka, objavljeno je na sajtu kluba.

Ono što je još interesantnije, to je da Zvezdina odbrana na čak 10 od 15 utakmica nije kapitulirala.

Smenjivali su se na golu Borjan i Popović (koji još uvek nije primio gol u prvenstvu),, ali protivnički napadači u više od polovine mečeva nisu mogli da nađu put do mreže Crvene zvezde.

Na čak 13 mečeva između stativa je stajao Borjan i on ima sedam primljenih pogodaka, dok Popović na dve utakmice nije dozvolio da ga matiraju. Velike zasluge za ovo idu i Zvezdinim defanzivcima.

Odbrambena četvorka sa najviše odigranih utakmica u prvenstvu je: Milan Gajić (13), Radovan Pankov (12), Miloš Degenek (11), Milan Rodić (11), a jedanaest odigranih mečeva ima i Marko Gobeljić. Tu je i Eraković koji je osam puta nastupio, kao i Milunović sa tri meča.

Crveno-bele do polusezone u prvenstvu čekaju utakmice sa Radom (kod kuće), Zlatiborom (u gostima), OFK Bačkom (kod kuće) i Metalcem (u gostima), pa ćemo videti kakav će biti krajni učinak srpskog šampiona na polusezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track