VIDIĆ KAO DEJO I ŠUKER! Matićevo rešenje za spas srpskog fudbala je JEDNOSTAVNO
Foto: @starsport

IZNEO SVOJ STAV

VIDIĆ KAO DEJO I ŠUKER! Matićevo rešenje za spas srpskog fudbala je JEDNOSTAVNO

Fudbal -

Doskorašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić žestoko je uzdrmao fudbalsku javnost u našoj zemlji.

Matić smatra da Srbija treba da se ugleda na komšije i da na čelo FSS postavi čoveka kog poštuje i uvažava čitav fudbalski svet.

Hrvatska na čelu svog saveza ima Davora Šukera, legendu velikog Real Madrida, dok fudbalom u Crnoj Gori upravlja proslavljeni as Milana Dejan Savićević.

"Hrvatska za svog predsednika ima Davora Šukera, koji je bio najbolji napadač Evrope. Verujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane neko sa takvim imenom" ističe Matić i dodaje:

"Crna Gora na čelu fudbala ima velikog Dejana Savićevića. Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje predstavljaju".

Matić poručuje da Srbija mora da krene njihovim stopama ako želimo spas za naš fudbal, a rešenje je jednostavno - Nemanja Vidić.

"Ako se komšije mogu pohvaliti da imaju svoje najveće legende na čelu fudbalskog saveza, zašto i mi ne uradimo isto. Veliki Nemanja Vidić na celu FSS, dok ovo pišem, suza mi u oku od sreće na pomisao da ovo može da se desi. Nemanja bi vratio nadu fudbalskoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali da delimo karte i molimo ljude da dođu na stadion", kaže Matić.

Davor Šuker je predsednik Hrvatskog nogometnog saveza od 2012. godine. Od njegovog dolaska na čelo HNS-a Hrvatska nije propustila nijedno veliko takmičenje, a 2018. godine ostvarila je istorijski uspeh osvajanjem drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Dve sezone nastupala je u elitnoj grupi Lige nacija i sačuvala je svoje mesto.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana uspešno rukovodi Fudbalskim savezom Crne Gore gotovo dve decenije. Savićević je na funkciju predsednika FSCG stupio 2001. godine, a na Izbornoj Skupštini 2017. dobio je jednoglasno poverenje za peti mandat na ovoj funkciji. Od aprila 2017. godine je član Saveta FIFA, rukovodećeg tela Svetske fudbalske federacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track