ASANO ZA ČETVRTFINALE: Partizan propuštao prilike, ali savladao Metalac VIDEO
Foto: Starsport©

Kup Srbije

ASANO ZA ČETVRTFINALE: Partizan propuštao prilike, ali savladao Metalac VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četfrtfinale Kuppa Srbije pošto su u Gornjem Milanovcu savladali Metalac 1:0 (1:0).

Gol odluke postigao je Japanac Takuma Asano u 44. minutu.

Partizan je od starta nametnuo svoj stil igre, lopta je uglavnom bila u nogama gostujućih fudbalera, a u prvih petnaestak minuta uputili su i tri udarca ka golu Puletića. Prvo je pokušao Asano, zatim Natho, a iz slobodnog udarca okušao se i Miloš Jojić. Sva tri puta golman Metalca nije imao problema oko zaustavljanja tih udaraca.

I u narednih 15 minuta kao da smo gledali reprizu početka meča. Opet crno-beli kombinuju, odlučuju se na udarce sa distance, a Puletić sakuplja lopte, kao da mu je to novi hobi. U ovom intervalu pokušavali su Zdjelar, Natho i Asano. Tek u 25. minutu i Metalac je uradio nešto konkretno, prodor Prestiža prekršajem je zaustavio Šćekić, ali su domaći loše izveli prekid iz dosta obećavajuće pozicije.

Prave stvari počinju od 30. minuta. Najbolju priliku za goste u prvom poluvremenu imao je Holender. Njega je dobro pronašao Miljković, mađarski reprezentativac odlično je skočio i tukao glavom, ali je Puletić uspeo da uhvati loptu pre nego što je ona prešla gol liniju. Samo dva minuta kasnije mogao je Jojoć da postigne svoj prvi gol posle povratka u Partizan. Vezista je povukao loptu sa leve strane, dobro šutirao desnom nogom, ali je prebacio prečku. Sada je već Partizan izgledao mnogo konkretnije i ozbiljnije. Nekako se osećalo da će se uskoro zatresti mreža iza leđa Puletića. To se i dogodilo u 44. minutu.

Zdjelar je dugom loptom pronašao Asana na desnoj strani, Japanac je, posle dribliga, ušao u sredinu i lepim odmerenim udarcem poslao loptu u sam desni gornji ugao Puletića, koji je izašao nekoliko koraka od gol linije u želji da skrati ugao. Jako lepim golom japanskog internacionalca Partizan je poveo i sa tom prednošću otišao na odmor.

Posle dva minuta igre u nastavku lako je moglo sve da bude rešeno. Jojić je ponovo uputio odličan udarac sa desne strane, sada je bio precizniji, ali je Puletić krajnjim naporom uspeo da dohvati loptu i izbaci je u korner. U 50. minutu gosti su imali slobodan udarac iz idealne pozicije za fudbalera koji šutira desnom nogom, a to su i Natho i Jojić. Šutirao je Izraelac, ali je prebacio gol Metalca. Minut kasnije najbolja akcija domaćih, ispao je Miljković u odbrani, lopta je stigla do Antonijevića koji je tukao iskosa sa leve strane, ali pravo u Stevanovića. Inače ovaj fudbaler je zatresao mrežu Partizana u prvenstvenom duelu ove dve ekipe.

Sada se igralo mnogo otvorenije, Metalac se više nije samo branio, Katanić je šutira u 58. minutu, ali je izborio samo korner. Nešto kasnije u duelu u kaznenom prostoru Metalca bili su Vasiljević i Holender, napadač Partizana je pao, ali se sudija Milan Mitić nije oglasio. U 68. minutu Asano je ponovo bio u odličnoj prilici, proigrao ga je Natho, ali je Japanac šutirao pored gola. Izraelac je par minuta docnije filigrantski tačno pronašao Šćekića, ali je crnogorskom reprezentativcu lopta prešla preko noge u trenutku udarca, a prilika je bila iz ranga stoprocentnih. Da je bolji asistent nego strelac, Šćekić je pokazao u 75. minutu, odlično je proigrao Holendera, a centarfor crno-belih gubi još jedan okršaj sa Puletićem, kada se činilo da je gol neminovan.

Desetak minuta pre kraja umalo da Metalac izjednači. Samo što je ušao u igru, u šansi se našao Grbović, međutim, malo je oklevao sa udracem pa je izblokiran. U 85. minutu lukavo je pokušao Suma, a Puletić je nekako uspeo nogom da zaustavi udarac Gvinejca i zaslužio epitet junaka meča, bar kada je domaći tim u pitanju. Do kraja meča gosti su igrali opreznije i lako sačuvali stečeni gol prednosti.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

85. minut - Briljirao je Puletić danas na golu Metalca, odbranio je još jednu, udarac Sume, a potom i pokušaj Jojića

77. minut - Dobar napad Metalca pokušaj Grbovića blokirao je Vujačić

76. minut - Još jednom Holender i nova intervencija golmana Metalca

75. minut - Zoćević je umalo postigao autogol. Odigrao je povratnu golmanu Puletiću, koji je izašao sa gol-linije ali je uspeo da stigne loptu na vreme

70. minut - Loša reakcija Šćekića, koji je sam primio loptu na ivici šensaesterca, ali nije uspeo da šutira

67. minut - dobar napad Partizana, nekoliko centimetara delilo je Asana od novog gola

59. minut - Holender je pao u kaznenom prostoru, sudija je pokazao da se igra nastavi

56. minut - Solidan pokušaj Katanića, Metalac sve odlučnije kreće u napad

51. minut - Dobar napad Metalca, posle grešaka u odbrani Partizana. Probao je Antonijević, ali je Stevanović ukrotio taj udarac

50. minut - Pokušao je Natho iz slobodnog udarca, lopta je otišla preko gola

47. minut - Novi dobar pokušaj Jojića i odbrana Puletića

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45.+ 1. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - GOOOOOOOOL 0:1, Asano! Dobio je pas od Zdjelara, zatim došao na ivicu šesnaesterca i preciznim udarcem zatresao mrežu

31. minut - Jojić je bio jako blizu, steže se obruč oko gola Metalca

30. miniut - Velika prilika za Partizan! Holender je probao glavom, sjajna odbrana Puletića

22. minut - Još jednom je pokušao Asano, bez problema za golmana Metalca

17. minut - Partizan ima inicijativu

10. minut - Pokušaj Natha iz daljine, siguran Puletić

8. minut - Greška Zdjelara na sredini terena, međutim, Metalac ne kažnjava kiks crno-belih

2. minut - Pokupao je Asano, lopta je otišla kraj gola

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Metalac: Puletić, Vranjanin. Vasiljević, Katanić, Zoćević, Rogač, Antonijević, Jokić, Vlalukin,. Mbongou, Sukacev.

Partizan: Stevanović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Jojić, Asano, Holender

Sastavi

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević ima jasan zadatak, a to je da u vitrine kluba iz Humske donese makar jedan trofej ove sezone, pošto minus devet u prvenstvu u odnosu na Crvenu zvezdu ne zvuči obećavajuće po crno-bele u ukupnom plasmanu na kraju sezone u Superligi Srbije.

"Igramo Kup, utakmica je eliminaciona. Znamo šta za nas znači trofej. Ulazimo maksimalno spremni i motivisani, nadam se dobrom rezultatu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Partizan je početkom oktobra odigrao nerešeno 1:1 u prvenstvu u Gornjem Milanovcu, a novinare je zanimalo da li crno-beli spremaju "osvetu".

"Opasnost jedino vidim što je utakmica eliminacionog karaktera, jedna utakmica na njihovom terenu. Mi imamo veliki pritisak da moramo da prođemo, a oni igraju rasterećeno. Što se tiče sportske osvete, prošla utakmica je bila korektna, to su naši veliki prijatelji, nemamo tu vrstu razmišljanja, imamo takmičenje i cilj koji želimo da osvojimo", naveo je on.

Stanojević je rekao da je Sejduba Suma spreman, ali da još ne zna da li će igrati od početka, posle pauze od mesec dana zbog povrede oka. Dodao je da ima problem i sa Žanom Kristofom Bajbekom, ali i Lazarom Markovićem, koji je osetio bol u mišiću u prošloj utakmici, ali da su ostali spremni.

Upitan o Bajbeku, Stanojević je rekao da očekuje da će se francuski fudbaler oporaviti ranije nego što se očekivalo.

Trener crno-belih najavio je minimalne rotacije u ekipi i naveo da će igrati samo najspremniji igrači za eliminacionu utakmicu.

Stanojević je posle utakmice u Gornjem Milanovcu kritikovao borbenost pojedinih igrača.

"To je bila naša najlošija utakmica otkako sam ja trener u klubu. Od tada se mnogo promenio i odnos i energija, kvalitet. Duže sam sa njima, sada smo bolji i nadam se da se više neće ponoviti takva utakmica. Sada mi je lakše jer sam duže sa igračima, hvatamo neke mehnizme, upoznali smo se", naveo je.

On je dodao da ekipa vežba penale, za slučaj da se utakmica završi nerešenim rezultatom.

"Prvi izvodjač je Natho. Ne volim da odredjujem, ako se neki igrač izbori da šutne to je njihova interna stvar. Pustio sam da se oni sami dogovore i ja to poštujem", rekao je on.

Na pitanje ko će braniti u Gornjem Milanovcu, Stanojević je rekao da ima "lepe muke".

"Rotiramo ih kao da su napadači. (Vladimir Stojković) Stojke je broj jedan i tu nema priče. (Nemanja) Stevanović, bio je dogovor da brani sve utakmice u Kupu jer je to zaslužio. Mene je zadužio utakmicom protiv Subotice, dobro pamtim sve. On ima šansu. (Aleksandar) Popović je mlad, budućnost i sadašnjost Partizana, a kao bonus igrač možemo da kombinujemo. Zadovoljan sam, ali fudbal je sadašnjost, ko se bude najbolje pokazao i osećao braniće, ali Stojke je broj jedan uvek", naveo je Stanojević.

Partizan je prethodno za vikend u nadokandi vremena golom mađarskog reprezentativca Filipa Holendera savladao Proleter u domaćem šampionatu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track