NEMANJA VIDIĆ JE JEDINI SPAS ZA SRPSKI FUDBAL: Dragan Mrđa stao uz bivšeg saigrača i pozvao na korenite promene!
Foto: FK Crvena zvezda

jača front

NEMANJA VIDIĆ JE JEDINI SPAS ZA SRPSKI FUDBAL: Dragan Mrđa stao uz bivšeg saigrača i pozvao na korenite promene!

Fudbal -

Vidić je jedini koji može da preseče, kad je on rekao "dosta više" onda znate koliko je sati, poručio je nekadašnji reprezentativac koji se tako pridružio Matiću, Lazoviću, Muslinu i Druloviću

Nemanja Vidić je spas za srpski fudbal, kako reprezentativni, tako i klupski, smatra Dragan Mrđa u razgovoru za Kurir.

Bivši napadač Crvene zvezde, srpski reprezentativac, član nacionalnog tima koji je pod komandom Radomira Antića igrao na mundijalu u Južnoj Africi 2010. tvrdi da je Nemanja Vidić pogodio suštinu problema u svom pismu domaćoj javnosti, te da bi ga trebalo podržati i učiniti sve da do promena dođe što pre.

foto: Starsport©

- Nemanja Vidić bio je kranje jasan u svom obraćanju. Kada momak koji je oličenje poštenja, onako narodski rečeno do srži, kaže "dosta je", onda tu nema šta da se doda. Vidić se nikada ne bi oglasio da aktuelno stanje u srpskom fudbalu nije prevazišlo granicu pristojnosti. Potrebno je da se dese krupne promene, jer mnoge stvari nisu kako treba - rekao je za Kurir Dragan Mrđa i dodao:

- Valjda bi bilo normalno da svi stanemo uz veličinu kakav je Nemanja Vidić!. On je idealno i najbolje rešenje za srpski fudbal. Vidić je gromada, čovek od autoriteta. Kada sam ušao u reprezentaciju, tamo su bile dve veličine, Nemanja Vidić i Dejan Stanković. Jedan se vratio u srpski fudbal u Zvezdu, bilo bi lepo da se vrati i drugi, na čelo FSS.

foto: Printskrit/IG

Uz Nemanju Vidića stali su otvoreno Nemanja Matić, Danko Lazović, Slavoljub Muslin, Ljubinko Drulović i sada Dragan Mrđa. Narod je očekivao da više bivših srpskih fudbalera digne glas protiv lošeg stanja u srpskom fudbalu.

- Nemanja Matić je rekao sve što je na mestu. Jasno je svima stavio do znanja da je Vidić je jedini koji može da preseče. Isto smatramo i Lazović i ja. Ne znam zašto se drugi igrači ne javljaju. Ili nemaju karakter, ili ne žele da se petljaju u sve ovo. Znate kako je u Srbiji, ako javno istupiš za neku promenu, odmah ne valjaš i nisi dobrodošao. Ja ne zavisim od bilo koga i pričam ono što mislim. Stojim iza svojih stavova.

foto: FK Crvena zvezda

Dragan Mrđa smatra da nije smak sveta ne otići na veliko takmičenje, već da sistem po kojem funkcioniše FSS i klupski fudbal nije dobar.

- I ranije su nam se dešavali kiksevi. Pa, nismo 20 godina otišli na EP. Suština problema nisu vrhunski uslovi koje je Savez omogućio reprezentatiovcima. Pa, to se valjda podrazumeva, to treba da bude nešto normalno. Hajde, da sada ne menjamo teze. Suština je ono što pričaju Vidić i Matić.

foto: FSS

Dragan Mrđa je reagovao i na konstatacije Nikole Žigića o dobrim uslovima za rad koje je FSS omogućio reprezentativcima.

- Pročitao sam šta priča Nikola Žigić, takođe moj nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde i srpske reprezentacije. Promašio je suštinu, on govori o uslovima koje treba da imaju igrači u reprezentaciji... Pa, Nikola, nije tu problem! Problem je u rezultatima A reprezentacije, odnosima među igračima, mlađim selekcijama, klupskom fudbalu... Mene brine i to gde su neki bivši igrači pozavršavakli kurseve za licence, da bi dobili mesto u stručnom štabu reprezentacije - bio je više nego jasan Dragan Mrđa.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track