MARADONA JE UMRO SIROMAŠAN! Veliki Dijego delio šakom i kapom: Bogatstvo ostalo u nekretninama, počinje BITKA za NASLEDSTVO!
Foto: EPA/Demian Alday Estevez

više mislio na druge nego na sebe

MARADONA JE UMRO SIROMAŠAN! Veliki Dijego delio šakom i kapom: Bogatstvo ostalo u nekretninama, počinje BITKA za NASLEDSTVO!

Fudbal -

Dijego Maradona je umro takoreći siromašan sa obzirom koliko je novca zaradio u životu.

Tačnije sa svega 75 000 dolara na računu, ali njegovo bogatstvo je i dalje ogromno u nekretninama.

"Korijere delo Sport" je doneo priču po kojoj je Maradona trošio ogroman novac, davao svakome, njegova velikodušnost se pročula i znani i neznani tražili su mu novac.

"Koristili su njegovu dobrotu, neki su i krali od njega, a i sam je živeo iznad svojih mogućnosti", kaže njegov bliski prijatelj Luis Ventura. "Tačno, imao je malo novca, ali njemu novac nikada nije značio ništa. Niti ga je nosio sa sobom, nikada nije imao više od 100 evra u novčaniku", rekao je on.

Anđelo Pizani koji je Maradonin advokat u Italiji kaže da je dugovao oko 40 miliona za porez, kao i da se sudio sa italijanskom državom oko 50 miliona koje je navodno ostao dužan iz vremena dok je igrao u Italiji.

Maradoni su čak oduzeli minđušu u Italiji, poreznici su bili nemilosrdni, a taj nakit je na aukciji za 35000 evra otkupio Fabricio Mikoli nekadašnji italijanski reprezentativac.

foto: Printskrin

Dijego je dobio čak 20 miliona evra da bude počasni predsednik Dinamo Bresta iz Belorusije, a trenirao je i arapske klubove za veliki novac.

Ali trošio je u svom stilu više nego što je zarađivao, uglavnom na druge, pa mu nito nije bilo dovoljno. "Iza njega je ostala ogromna imovina u nekretninama. Naime, on je imao zgradu i nekoliko stanova u Buenos Ajresu, šest luksuznih automobila, investicije u Kubi i Italiji, kao i fudbalske škole u Kini. Uz to ugovori sa Pumom, kao i ugovori oko marketinških prava, ovo drugo neće prestati ni posle njegove smrti, Maradona je bio ikona i ostaće takav u pamćenju ljudi", objašnava italijanski list.

Sasuolo – Inter

Sasuolo još nema poraz ove sezone posle osam kola, na drugom je mestu na tabeli, a danas (15.00) mu u goste stiže kandidat za titulu Inter koji ima tri boda manje. Nerazuri moraju da idu na pobedu, ali biće im teško – kvota na dvojku je 1,83, kec je 4,20, a iks 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sasuolo – Inter

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track