NJEGOŠ VEĆ VREDI 3.000.000 EVRA, MOŽE LI ZVEZDA DOBITI VIŠE: Anderleht prvi stao u red, čekaju se Englezi i Španci!
Foto: Starsport©

zlatna koka

NJEGOŠ VEĆ VREDI 3.000.000 EVRA, MOŽE LI ZVEZDA DOBITI VIŠE: Anderleht prvi stao u red, čekaju se Englezi i Španci!

Fudbal -

Fudbaler crveno-belih evrogolom protiv Genta kupio sebi ulaznicu za visoko društvo u Evropi

Njegoš Petrović, junak trijumfa Crvene zvezde protiv Genta u Ligi Evrope, mogao bi već ove zime da se preseli u Anderleht. Skauti belgijskog velikana bili su na utakmici u Gentu u četvrtak i na delu videli mogućnosti mladog asa Crvene zvezde.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Kako Kurir saznaje, Belgijanci su spremni da ponude 3.000.000 evra za Njegoša Petrovića! U Crvenoj zvezdi se nisu izjašnjavali oko ponude Anderlehta, jer su sa druge strane dobili jasne naznake da mladog fudbalera prate i skauti iz Engleske i Španije. Gol Njegoša Petrovića, prava bomba u 53. sekundu još se prepričava u Evropi. Bio je to njegov pogodak karijere, prava preporuka evropskim klubovima.

Valja se setiti da je Njegoš Petrović pre nekoliko godina, još dok je nosio dres Rada, imao ponudu Bornmuta iz Premijer lige, ali do transfera nije došlo jer je povredio koleno. Prošle godine za njega se zanimao Betis, ali Španci nikada nisu konkretizovali svoje interesovanje. Isto tako i Inter je bio zainteresovan, tada su u tom klubu za Petrovića pitali i Dejana Stankovića, koji je u to vreme radio u UEFA.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Anderleht bi bio možda i prava sredina za mladog Zvezdinog asa. Oni rado kupuju u Srbiji. Treba se setiti Aleksandra Mitrovića i Luke Milivojevića, odnosno Luke Adžića. Oni stariji sećaju se Nenada Jestrovića i Milana Jovanovića, Srba koji su blistali u ovom klubu.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Ukoliko Njegoš Petrović napusti Crvenu zvezdu ove zime, u Ljutice Bogdana kao njegovu zamenu vide mladog Ričarda Odadu iz svoje filijale Grafičara. Kenijac se sjajno pokazao u ljubičastom dresu i sebi kupio pozivnicu za Marakanu. Izvesno je da će se naći na spisku putnika za zimske pripreme koje će biti obavljene u Antaliji, te da će na proleće biti u rosteru Dejana Stankovića.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Sa druge strane, još jedan fudbaler interesantan je sportskom sektoru Crvene zvezde. Od prošle zime je aktuelna priča oko povratka Nenada Krstičića iz AEK, mada je to teška misija, jer sjajni univerzalac ima ugovor sa Atinjanima do 2022. godine. Pokušavao je Dejan Stanković još prošle zime da dogovori transfer, međutim Grci nisu bili raspoloženi za posao. Hoće li se nešto promeniti ove zime, vrlo je moguće, jer AEK ne cvetaju ruže u prvenstvu Grčke, niti u Ligi Evrope.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track