MIJAT GAĆINOVIĆ PRED ZVEZDU: Igraju impresivno, ali dolazimo da ih pobedimo! Kada me Deki pohvali, naježim se!
Foto: AP/Olivier Matthys

liga evrope

MIJAT GAĆINOVIĆ PRED ZVEZDU: Igraju impresivno, ali dolazimo da ih pobedimo! Kada me Deki pohvali, naježim se!

Fudbal -

Fudbaler Hofenhajma otkriva da nemački predstavnik sa velkikim respektom dolazi u Beograd

Crvena zvezda i Hofenhajm igraju u četvrtak (21.00) utakmicu za prvo mesto u grupi Lige Evrope. Nemački klub slavio je u prvom meču rezultatom 2:0, a Mijat Gaćinović, reprezentativac Srbije i član Hofenhajma, poručuje za Kurir da dolaze u Beograd po novu pobedu.

Hofenhajm je u maloj krizi u Bundesligi, pa se tako nalazi tek na 12. poziciji na tabeli, ali zato gura dobro u Ligi Evrope.

- U Bundesligi ne ide kako smo očekivali, iako smo deklasirali Bajern s 4:1. To je Bundesliga, sitnice odlučuju. Svaka utakmica je teška, a mi smo u nekoliko njih bodove gubili u poslednjim minutama. Teže nam je u Bundesligi, nego u Ligi Evrope - počeo je razgovor Mijat Gaćinović.

Hofenhajm je uz Arsenal jedina ekipa u Ligi Evrope koja ima učinak od 100 odsto u prva četiri kola.

- Impresivno igramo, imamo sve bodove. Dolazimo u Beograd da pobedimo i osiguramo prvo mesto, ali s punim poštovanjem prema Crvenoj zvezdi. Samo od nas su izgubili, posle toga vezali tri pobede što je za respekt. Zvezda igra odlično kod kuće i zato moramo da budemo oprezni.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Mijat Gaćinović nema sumnje da će meč u četvrtak biti pravi fajterski.

- Poznavajući Zvezdu ići će na sva tri boda, što je normalno. Isto tako i mi. Baš zbog toga biće teško, jer niko ne želi da izgubi. Zvezda je težak protivnik, to nema sumnje.

Prava je šteta što na ovakvoj utakmici koja direktno odlučuje o prvom mestu u grupi L neće biti publike.

- Žao mi je zbog toga. Stadion bi bio pun, sigurno više od 50.000 ljudi na Marakani, jer utakmica odlučuje mnogo toga. Mogu samo da zamislim u kakvoj bismo atmosferi igrali. Za takve utakmice se živi. I za nas i za Zvezdu bi bilo bolje da se igra pred publikom, ali šta je tu je. Takvo je vreme, vladaju korona pravila u fudbalu.

Mijat Gaćinović je odmah po izvlačenju grupa rekao da bi voleo da Hofenhajm i Crvena zvezda prođu dalje. Sada to deluje realno.

- Nadao sam se od početka, da ćemo proći i mi, i Zvezda! Drago mi je zbog toga, jer Crvena zvezda predstavlja Srbiju u dobrom svetlu, u Evropi. Ali, opet ponavljam, nadam se da ćemo u četvrtak mi pobediti. (smeh)

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković pre i posle utakmice u Hofenhajmu izneo je niz pohvala na račun Mijata Gaćinovića.

- Naježim se svaki put kad to čujem! Deki je naša legenda. Nemamo mnogo srpskih fudbalera sa takvom karijerom poput njegove. Kad čuješ tako nešto, mnogo znači. Iskreno… Mogu samo da mu se zahvalim na lepim rečima. Drago mi je što kao trener gura dobro i što ima dobru perspektivu.

Mijat Gaćinović otkriva da bi na utakmici u Beogradu imao veliku podršku svoje porodice, da nije korone.

- Iskreno, voleo bih da su svi moji u prilici da dođu. Ali… Da je normalna situacija, svi bio došli… I majka, otac, brat, rodbina… Ovako teško.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Hofenhajm će u Beogradu za razliku od prve utakmice biti jači za Andreja Kramarića.

- Jači smo sigurno sa njim! Kramarić je ovde, na terenu i van njega mnogo važan za ekipu. Njegova reč se veoma poštuje. Jedan je od lidera u ekipi - otkrio je Mijat Gaćinović na kraju razgovora za Kurir.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track