IRCI JOŠ PAMTE BOMBU KOLAROVA: Pobeda koja nas je odvela na Mundijal u Rusiju VIDEO
Foto: Profimedia

NEKA SE PONOVI

IRCI JOŠ PAMTE BOMBU KOLAROVA: Pobeda koja nas je odvela na Mundijal u Rusiju VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. u grupi A a za rivale će imati selekcije Portugalije, Republike Irske, Luksemburga i Azerbejdžana.

Republika Irska, koja je uz Portugalce verovatno najteži rival, budi lepa sećanja.

Uz tri remija, pamtimo "bombu" Aleksandra Kolarova u Dablinu koja name je pre tri godine otvorila vrata prethodnog Svetskog prvenstva.

Kvalifikacije počinju u martu naredne godine, a završavaju se u novembru. Dodatni plej-of će biti održan u martu 2022. godine, osam meseci pre starta Svetskog prvenstva.

Pobednici grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a 10 drugoplasiranih ekipa igraće u baražu. U baražu će biti i dve najbolje ekipe iz Lige nacija koje prethodno nisu uspele da se direktno plasiraju na Mundijal ili izbore mesto u baražu. Baraž će se igrati u martu 2022. godine.

Na turniru će učestvovati 32 ekipe, od kojih 13 iz Evrope.

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Večeras (21.00) u Lajpcigu se igra meč s ogromnim ulogom - pašće direktna odluka ko ide u osminu finala. Lajpcigu odgovara isključivo pobeda, dok Mančester Junajted i nerešen rezultat vodi dalje. Kec je 2,50, dupla šansa X2 1,52, a kvota na GG3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - Mančester Junajted.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track