POGLEDAJTE ZBOG ČEGA JE PREKINUT MEČ U PARIZU: Nezapamćen SKANDAL, igrači poručili: NE RASIZMU! ! VIDEO
Foto: Printskrin

JEL MOGUĆE DA SE OVO DEŠAVA

POGLEDAJTE ZBOG ČEGA JE PREKINUT MEČ U PARIZU: Nezapamćen SKANDAL, igrači poručili: NE RASIZMU! ! VIDEO

Fudbal -

Utakmica poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona između PSŽ i istanbulskog Bašakšehira prekinuta je zbog rasizma u 22. minutu utakmice

Neviđeni skandal se desio tokom utakmice, kada je četvrti sudija, Rumun Sebastijan Koltesku, uvredio Dembu Ba, napadača Bašakšehira, na rasnoj osnovi.

To je toliko razbesnelo igrače oba tima, kao i stručne štabove, pogotovo Pjera Veba, pomoćnika u istanbulskom klubu, da su se bukvalno skočili na arbitra optužujući ga da je rasista.

Glavni sudija krenuo je da isključi Veboa, pomoćnog trenera u stručnom štabu gostiju, pa je pitao četvrtog arbitra ko se bunio, a on mu je rekao – negru, što na rumunskom znači "crnac".

Vebo je potpuno gnevan pojurio ka sudiji i vikao:

"Zašto si mi rekao "negro" (crnac)? Zašto "negro?"

I to je bio opravdan okidač za prekid utakmice

.Dok su igrači oba tima bili u svlačionici, oglasio se Bašakšehir na Tviteru jasnom porukom: “Ne rasizmu”

Drugi izvori kažu da je u tom ključnom trenutku pola klupe Bašakšehira skočilo da se buni zbog nedosuđenog prekršaja, a da je četvrti sudija rekao glavnom Hateganu: "Izbaci crnca".

Uglavnom, da se ne bi sve završilo samo na rečima, turski sastav je prvo izašao sa terena u 24. minutu, a solidarisali su se i fudbaleri Pari Sen Žermena, te je teren stadiona "Park Prinčeva" ostao prazan.

Utakmica je prekinuta, ali prema poslednjim informacijama ipak će biti nastavljena tokom večeri a četvrtog sudiju zameniće arbitar iz VAR sobe.

Nezapamćena bruka i skandal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track