SUPRUGA FEDERIKA O POSLEDNJIM TRENUCIMA ŽIVOTA PAOLA ROSIJA: Pablito, idi sada, previše si patio. Posle toga je momentalno zaspao
Foto: Instagram

PABLITO ZAUVEK

SUPRUGA FEDERIKA O POSLEDNJIM TRENUCIMA ŽIVOTA PAOLA ROSIJA: Pablito, idi sada, previše si patio. Posle toga je momentalno zaspao

Fudbal -

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Rosi umro je u 64. godini, potvrdila je njegova supruga Federika Kapeleti.

Vest o smrti osvajača Svetskog prvenstva 1982. godine i osvajača Zlatne lopte prvo je objavio voditelj televizije RAI Sport Enriko Varijale, na kojoj je Rosi radio kao konsultant.

Posle njega, vest o smrti potvrdila je i supruga Paola Rosija na društvenim mrežama. Ona nije navela uzrok smrti, a italijanski mediji preneli su da je Rosi umro posle duge bolesti.

"Zauvek", napisala je Federika na Instagramu uz zajedničku fotografiju.

"U momentu kada je umirao i nije želeo da ode zagrlila sam ga čvrsto i rekla mu: "Paolo, idi sada, previše si patio. Napusti ovo telo i idi. Uradio si i previše". Posle toga je momentalno zaspao. Nije lako sažeti kakav je Paolo bio. Jedinstvena ličnost, puna optimizma i u najtežim momentima. Bio je veliki, a u isto vreme jednostavan. Na isti način je pričao sa predsednicima i sa običnim ljudima u supermarketu. U tome je bila njegova veličina. On je osoba koja je toliko toga naučila naše ćerke", rekla je Federika.

Federika Kapeleti je druga supruga Paola Rosija. Venčali su se 2010. godine. Federika je rođena u Peruđi 1972. godine, a pošto je diplomirala na Fakultetu za komunikacije, zaposlila se kao novinar. U međuvremenu je objavila četiri knjige.

Federika i Paolo imaju dve ćerke, Mariju Vitoriju i Sofiju Elenu, koje imaju 10 i 8 godina.

Paolo je u prvom braku bio oženjen sa Simonetom Ricato. Nije poznato gde je ona sada i čime se bavi, ali italijanska javnost je upoznata sa tim da je njihov sin Alesandro, rođen 1982. godine, geodeta. Jedno vreme je sa ocem radio u privatnoj firmi za nekretnine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track