EPILOG BITKE ZA MARSEJ! Počelo suđenje ruskim HULIGANIMA: Englez bio u KOMI, ostaće doživotni INVALID! VIDEO
Foto: Printskrin

NAKON ČETIRI GODINE

EPILOG BITKE ZA MARSEJ! Počelo suđenje ruskim HULIGANIMA: Englez bio u KOMI, ostaće doživotni INVALID! VIDEO

Fudbal -

Tuča ruskih i engleskih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016 godine jedna od je najbrutalnijih ikada

Ruski huligani koji su divljali u Marselju, napravili su lom i haos o kojem se i danas priča.

Veliki okršaj dogodio se pred meč Engleske i Rusije, kada je grupa od oko 200 ruskih huligana, maksimalno spremnih, napravila totalni haos i jurila po ulicama Marselja nekoliko hiljada engleskih huligana.

Najteže posledice izvukao je izvesni Endrju Bejč, koji je od posledica udaraca koje je dobio u luci Marselja pao u komu, a danas je trajni invalid i prema rečima njegovog advokata postao je doživotni invalid.

Dve godine kasnije uhapšeni su Pavel Kosov i Mihail Ivikin u Nemačkoj u februaru 2018. godine, dok su bili na putu ka Španiji, gde je Spartak iz Moskve igrao protiv Atletik Bilba meč Lige Evrope, a sada su konačno izvedeni na suđenje.

Za njih se spekulisalo da su pokušali da izvrše samoubistvo u pritvoru, ali su oni to kategorički demantovali.

Bejč je doživeo povrede mozga i pluća, kao i nekoliko fraktura i bio je u komi. Zbog posledica koje su ostale trajno posle batina koje je dobio, Bejč nije bio u mogućnosti da svedoči i da se pojavi na suđenju.

"Toliko je fizički i psihički pogođen, sa stanjem negde između parkinsonove i alchajmerove bolesti, da nije u stanju da svedoči" rekao je njegov advokat Olivije Rosato.

Takođe je optužio dvojicu Rusa da su bili u grupi koja je tukla engleske navijače, uključujući i njegovog klijenta.

Rus Kosov je rekao da je udario Bejča u glavu rukom, ali ne pesnicom, i da se ne seća da ga je udario nogom dok je ovaj ležao na zemlji, ali je dodao:

- Svejedno, nije bilo namerno - rekao je Kosov.

Psiholozi su tokom ispitivanja ruskih huligana otkrili da Kosovu nedostaje empatija i svest o realnosti, kao i da je Ivikin neurotičan.

Očekuje se da suđenje traje do petka. Kosovu i Ivkinu preti 15 godina robije. Oni se brane da su delovali u samoodbrani, nakon što su napadnuti od strane Engleza.

Ivikin se u sudnici izvinio Hariju Bejču, sinu Endija kome su nanete teške povrede. Sa druge strane, Kosov se nije izvinio i tvrdi da nije udario "tako jako" Bejča.

Tokom suđenja je objavljen i snimak kako Ivkin baca stolicu na Bejča, a Kosov ga snažno udara u glavu i ostavlja da leži na podu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track