VEROVALI ILI NE! U Humskoj će se večeras pratiti utakmica u Češkoj i navijati za Crvenu zvezdu!
Foto: Starsport

zanimljivo

VEROVALI ILI NE! U Humskoj će se večeras pratiti utakmica u Češkoj i navijati za Crvenu zvezdu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas odmeriće snage sa ekipom Libereca u meču 6. kola grupne faze Lige Evope. Crveno-beli već ranije obezbedili su i matematički plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, pa utakmica u Češkoj neće imati rezultatski značaj, međutim, neće ni biti tako nebitna.

Crveno-beli će večeras, osim za novac, igrati i za nacionalni koeficijent koji Srbiji može doneti dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali tek za 2022. godinu pošto je za narednu sezonu to već obezbedila Češka.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Zvezda bi pobedom večeras najpre poboljšala koeficijent na 31.500 što bi je primaklo statusu nosioca u plej-ofu evropskih kvalifikacija naredne sezone.

- Utakmica je bitna iz mnogo uglova. Hoćemo da se nastavi rast Crvene zvezde u globalnom smislu te reči, tima i kluba. U tu priču spadaju i brojevi, mogućnost da budemo po-vlašćeni u žrebu kvalifikacija. Prilazimo kao da su nam potrebni bodovi da prođemo grupu, što ćete videti i po formaciji, istakao je trener Dejan Stanković.

foto: Starsport©

Osim toga, Srbija bi se tako približila famoznom 15. mestu koje obezbeđuje upravo povlasticu našim klubovima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Takođe, svi će pomno pratiti nastupe grčkih i kiparskih klubova u Evropi jer su oni zajedno sa nama i Češkom u direktnoj borbi za to 15. mesto.

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track