TRENER LAJPCIGA: Hvan je bio u teškom stanju zbog korona virusa (FOTO)
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

TRENER LAJPCIGA: Hvan je bio u teškom stanju zbog korona virusa (FOTO)

Fudbal -

Fudbaler Lajpciga Hvan Hičan rekao je da je "sedam dana bio praktično mrtav" kada je imao korona virus, naveo je danas njegov trener Julijan Nagelsman.

Hvan je testiran pozitivno na korona virus prošlog meseca kada se vratio u Nemačku posle obaveza sa reprezentacijom Južne Koreje i prijateljskih utakmica u Austriji protiv Meksika i Katara.

Nagelsman je rekao da je Hvan od tada mogao samo da radi smanjenim tempom uz poseban program treninga i da neće moći da igra još najmanje mesec dana.

"On je imao čitav niz simptoma. Razgovarali smo kratko i rekao je: 'Prvih sedam dana sam bio praktično mrtav'. Tim rečima je opisao svoje stanje. Nije bio dobro i moramo da budemo pažljivi. Svi znaju da kad preležite virus i prerano se vratite na treninge, da to može da bude opasno za organe, ali najviše za srce. Zato je savetovan oprez", naveo je on.

foto: Profimedia

Hvan je potpisao za Lajpcig posle dobrih igara prošle sezone, kada je za Lajpcig postigao 16 golova i imao 22 asistencije. On je za nemački klub odigrao sedam utakmica i postigao gol.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track