FUDBALSKA JAVNOST U ŠOKU: Ostaće upamćen kao izuzetan fudbalski radnik i veliki profesionalac
Foto: Starsport©

PREMINUO ZOLTAN SABO

FUDBALSKA JAVNOST U ŠOKU: Ostaće upamćen kao izuzetan fudbalski radnik i veliki profesionalac

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije (FSS) i Zajednica fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije izrazili su sačešće povodom smrti trenera TSC-a Zoltana Saba.

Sabo je preminuo u noći između ponedeljka i utorka iznenada u 49. godini.

"U 49. godini života preminuo je Zoltan Sabo. Fudbalski savez Srbije izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i TSC-u", navode iz FSS-a.

Kako se navodi u saopštenju Superlige, fudbalske radnike i ljubitelje fudbala duboko je pogodila jutrošnja vest da je preminuo jedan od najperspektivnijih trenera u srpskom fudbalu.

"Zajednica fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije izražava najdublje saučešće porodici i prijateljima Zoltana Saba. Ostaće upamćen kao izuzetan fudbalski radnik i veliki profesionalac", navodi se u saopštenju.

Zoltan Sabo
foto: Starsport©

Od Saba se oprostio i FK Partizan, čiji je dres nosio kao igrač.

"Sa tugom i nevericom smo primili vest da nas je napustio naš bivši igrač, a do juče i dragi kolega, šef stručnog štaba TSC Zoltan Sabo. Neka ti je večna slava i hvala!", naveli su iz Partizana.

Sabo je rođen u Somboru, a tokom igračke karijere nastupao je za Hajduk iz Kule, Vojvodinu, Partizan, južnokorejski Suvon Bluevings, japanski Avispa Fukuoka, mađarski Zalaegerszeg, kiparski AEK Larnaca, Mladost iz Apatina i Beočin.

Trenersku karijeru započeo je 2007. godine.

Čudna situacija pred večerašnji (21.00) meč na Nou Kampu: Barselona je na osmom, a Sosijedad na prvom mestu, i pored tri uzastopna remija. Ovo je šansa za Katalonce da se približe vrhu, kvota na keca je 1,75, dupla šansa X2 je 2,08, a 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Sosijedad.

(Kurir sport, Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track