MARADONA SE UBIO, NIJE UMRO OD SRCA: Doktor koji ga je lečio 30 godina izneo ŠOKANTNE tvrdnje
Foto: Profimedia

el pibe u centru pažnje i posle smrti

MARADONA SE UBIO, NIJE UMRO OD SRCA: Doktor koji ga je lečio 30 godina izneo ŠOKANTNE tvrdnje

Fudbal -

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona preminuo je 25. novembra u kući u Argentini, a okolnosti pod kojima je izgubio život i dalje su tema.

Poslednji se oglasio Alfredo Kaje, doktor koji je od 1977. do 2007. godine vodio računa o zdravstvenom stanju Argentinca i koji smatra da je Maradonina smrt nastala zbog "nekog oblika samoubistva".

Neposredno pred smrt, El Pibe je bio na operaciji glave, a Kaje pretpostavlja da je posle zahvata pao u depresiju i prestao da jede i uzima lekove.

Kako je istakao, jedna od žena koje su se nalazile u Maradoninom okruženju mu je rekla da je Argentincu bilo "muka od života".

- Veronika Oheda, sa kojom Dijego ima dete, rekla mi je da je Dijego umoran od svega i da ne može više jer je uradio sve što je mogao da uradi, rekao je Kaje.

- Uzrok njegove smrti mi ne izgleda kao klasičan srčani udar. Sve ukazuje na to da se radi o nekoj vrsti samoubistva, naveo je Kaje za argentinske medije.

On je potvrdio da je Maradona ranije pokušao da izvrši samoubistvo, na Kubi, kada se automobilom zaleteo u autobus, ali je iz udesa izašao bez težih povreda.

"Možda jednog dana, ko zna...", glasio je Dijegov odgovor, bar prema rečima doktora.

Na kraju, on se osvrnuo i na uslove u bolnici gde je Maradona bio operisan.

- Rano su ga pustili na kućno lečenje, radilo se o neodgovornosti, neznanju i neiskustvu. Nisam video da je bio pod budnom pažnjom, nisam primetio da su se bavili njime kako treba, istakao je Kaje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track