NOVI POSAO LEGENDARNOG GOLMANA: Kasiljas dobio funkciju u Fondaciji Real Madrida (FOTO)
Foto: EPA/Sebastian Nogier

NOVI IZAZOV

NOVI POSAO LEGENDARNOG GOLMANA: Kasiljas dobio funkciju u Fondaciji Real Madrida (FOTO)

Fudbal -

Nekadašnji golman i kapiten Real Madrida Iker Kasiljas novi je zamenik izvršnog direktora Fondacije tog španskog fudbalskog kluba.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Kasiljas je legenda Real Madrida, predstavlja vrednosti kluba i najbolji je golman u istoriji Real Madrida.

Kasiljas je za 25 godina na "Santjago Bernabeu" osvojio 19 trofeja - tri Lige šampiona, pet šampionskih titula u Primeri, dva Kupa kralja, tri svetska klupska prvenstva, dva Super kupa Evrope i četiri Super kupa Španije.

Igrajući za Porto, od 2015. godine, Kasiljas je osvojio dve titule i po jedan Kup i Super kup Portugala.

Iker Kasiljas
foto: AP

Za reprezentaciju Španije Kasiljas je odigrao 167 utakmica, osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine, dva Evropska prvenstva 2008. i 2012. godine i Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina 1999. godine.

"Njegova sportska karijera i ljudski kvaliteti prepoznati su kroz prestižne nagrade kakve su Princ od Asturije, dva kraljevska odlikovanja za zasluge u sportu i zlatna medalja grada Madrida. Za Real Madrid je čast što prima kući jednog od svojih najvećih kapitena", navodi se u saopštenju.

Kasiljas (39) je završio karijeru početkom avgusta. On je u maju prošle godine doživeo srčani udar i od tada nije igrao.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track