SADIK SE SETIO PARTIZANA I UTAKMICE SA MANČESTEROM: I dalje se čudim kako smo izgubili u Beogradu!
Foto: Starsport

iskreno

SADIK SE SETIO PARTIZANA I UTAKMICE SA MANČESTEROM: I dalje se čudim kako smo izgubili u Beogradu!

Fudbal -

Bivši fudbaler Partizana, sada napadač španskog drugoligaša Almerije, Umar Sadik prisetio se vremena dok je nosi dres kluba iz Humske.

Sadik je u razgovoru za nigerijske medije objasnio kako mu je igranje sa Partizanom u Ligi Evrope bio vrhunac karijere, iako je pre toga nastupao za evropske velikane poput Rome i škotskog Rendžersa.

- Liga Evrope je jedno od najjačih klupskih takmičaenja, posle Svetskog prvenstva i Lige šampiona. Bilo je veliko iskustvo igrati sa Partizanom u Ligi Evrope, a vrhunac je bio duel sa Mančester junajtedom u Beogradu. Izgubili smo, jer nismo imali nimalo sreće. I dalje dobro pamtim utakmicu i čudim se kako smo je izgubili - rekao je Sadik.

Partizan, Mančester junajted
foto: EPA/PETER POWELL

Vreme provedeno u crno-belom dresu značajno je uticalo na njegovu karijeru.

- Moram da se zahvalim Bogu na prilikama koje mi ukazuje u životu i u fudbalskoj karijeri. Kao igrač, san mi je da se okušam na najvišem nivou. Prošle sezone igrao sam u Ligi Evrope, a sada sam u španskoj drugoj ligi, ali Almerija je klub sa velikim budžetom i velikim planom da se vrati u Primeru. A, kada izborimo promociju, samo će nam nebo biti granica, verujte.

Mančester junajted, Partizan
foto: EPA/PETER POWELL

Ove sezone Nigerijac pruža sjajne partije u dresu španskog kluba koji je na dobrom putu da se vrati u elitu.

- Ambicija kluba da se vrati u prvu ligu Španije je razlog koji me je ubedio da dođem ovde. Svi u klubu žele da se plasiramo u elitu, jer tamo pripadamo po našem budžetu, stadionu, ambicijama - istakao je Sadik.

Podsetimo, ukoliko se Nigerijac sa Almerijom plasira u La Ligu klub iz Humske će na osnovu klauzule u ugovoru inkasirati čak 3 miliona evra, i dodatnih milion ukoliko Nigerijac do kraja sezone na svom kontu bude imao više od 20 postignutih golova.

Autor: N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track