OTKRIVEN RAZLOG JOVIĆEVIH MUKA U REALU: Ukleti dres broj 18 kriv je za pehove koji prate Srbina! UNIŠTIO JE MNOGE VELIKE IGRAČE!
Foto: Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

to je, znači, to

OTKRIVEN RAZLOG JOVIĆEVIH MUKA U REALU: Ukleti dres broj 18 kriv je za pehove koji prate Srbina! UNIŠTIO JE MNOGE VELIKE IGRAČE!

Fudbal -

Ko god se u poslednjih petnaestak godina dohvatio ovog broja bukvalno je nestao u Madridu, a slična je situacija i sa srpskim reprezentativnim napadačem

Mnogi se pitaju zbog čega Luka Jović nikako ne uspeva da se nametne u Realu, ima i onih koji su sigurni da naš reprezentativac jednostavno nije kalibar napadača kakav je potreban "kraljevskom klubu", a pedantni Španci iskopali su razlog za sve njegove probleme u Madridu.

Za sve je krivo prokletstvo dresa s brojem 18, koji je Srbin izabrao po dolasku na Santjago Bernabeu, piše španski portal BeSoccer.com i do u detalja objašnjava odakle ovaj zaključak.

Luka Jović
foto: Profimedia

Jednostavno je, Luka nije prva "osamnaestica" koja je u Real došla kao ogromno pojačanje i bukvalno nestala. Nije bilo potrebno ići mnogo unazad da bi se shvatilo da u toj priči ima nešto što liči na istinu, jer je Jovićev prethodnik s brojem 18 bivši mladi reprezentativac Španije Markos Ljorente. Momak koji je odrastao u Realu važio je za veliku nadu španskog fudbala, ali ga je "ukleti broj" potpuno marginalizovao. Probao je da "oživi" u Alavesu, sada je član Atletiko Madrida, ali nije ni "f" od onog fudbalera kakav je trebalo da bude.

Ako se pogleda još malo unazad, naiđe se na svojevremeno francuskog reprezentativca Žulijena Flobera, koga se od sezone u Realu gotovo niko više i ne seća, pa na Antonija Kasana, momka koji samo u Realu nije mogao da pokaže šta zna. A tu je i čuveni Englez Džonatan Vudgejt, u Madridu dočekan kao bog, a uspeo je da odigra samo devet utakmica.

I sad, verovao ili ne u numerologiju i priču o ukletom dresu, Luki bi možda bilo najpametnije da se dogovori o promeni broja. Za svaki slučaj.

Korona i sve moguće povrede

Samo što je za ogromnih 60 miliona evra stigao iz Ajntrahta u Real, Jović se na prijateljskoj utakmici sudario s Janom Oblakom i doživeo povredu. A to je bio samo uvod u maleroznu seriju, pošto je Luka za sezonu i po u Realu redom povređivao skočni zglob, kuk, mišiće, imao gastrointestinalne probleme, pretrpeo nezgodne udarce, pa se čak iz Beograda vratio s polomljenom nogom. I sve to u eri kovida 19, uz mnogobrojne peripetije s karantinom, uz očigledno neizbežnu činjenicu da se sa obaveza reprezentacije Srbije vratio pozitivan na koronu. Poslednji maler koji ga je zadesio je tendinopatija mišićnog tkiva leve noge, odnosno mikropovreda tetive, koja se najčešće dešava prilikom prevelikog istegnuća aduktora.

REALOVE OSAMNAESTICE

Markos Ljorente

2015-2019.

22 utakmice

0 golova

Antonio Kasano

2006-2008.

19 utakmica

2 gola

Žulijen Flober

2009.

2 utakmice

0 golova

Džonatan Vudgejt

2004-2007.

9 utakmica

0 golova

Luka Jović

od 2019.

21 utakmica

2 gola

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track