ČARAPANI NAŠLI TRENERA: Milan Đuričić pred promocijom u Napretku!
Foto: Dado Đilas

našli rešenje

ČARAPANI NAŠLI TRENERA: Milan Đuričić pred promocijom u Napretku!

Fudbal -

U ovoj takmičarskoj sezoni FK “Napredak” nikako da ustali dugoročno rešenje na čelu Stručnog štaba.

Posle slabih rezultata u prvom delu jesenje sezone i fenjeraške pozicije na tabeli, trener Dragan Ivanović je podneo ostavku i napustio klub.

Novi trener je brzo stigao – Goran Stevanović Plavi, nekadašnji fudbaler i trener u “Partizanu” i internacionalac, dokazan u zemlji i inostranstvu, pa čak i selektor Gane i Omana. Usledili su bolji rezultati i skok na tabeli, pa su “čarapani” na kraju polusezone završili na 15. mestu sa 18 bodova i značajno poboljšanom igrom i uigranom taktikom.

Stevanoviću su stigle brojne pohvale za ostvarene uspehe, ali i nove i znatno povoljnije poslovne ponude od domaćih i inostranih klubova. U novonastaloj situaciji on se odlučio za odlazak, iako je bio u toku dogovor za zimski prelazni rok i početak priprema odmah posle Božića, a sredinom januara i odlazak u Tursku.

Napredak nije smeo da čeka ni časa i odmah je krenuo u potragu za novim trenerom. Uprava je uporno izbegavala informacije, ali se brzo saznalo o pregovorima sa Milanom Đuričićem Đumijem.

Prema dobro obaveštenim izvorima, Đuričić će sesti na užarenu klupu popularnog kluba iz stare srpske prestonice, a zvanično ustoličenje uslediće uskoro. Prvo treba da se raskine ugovor sa dosadašnjim trenerom Goranom Stevanovićem, što se očekuje narednih dana.

Nekadašnji pomoćnik Save Miloševića u “Partizanu”, strateg Vojvodine i Radničkog iz Niša po dva puta, ali i drugih klubova, gotovo sigurno stiže u grad pod Bagdalom, osim nekih neplaniranih komplikacija. Đuričić će biti treći trener Napretka od početka sezone, čeka ga težak i izazovan posao, ali i velika šansa da se proslavi ako “čarapanima” obezbedi opstanak u društvo najboljih u Linglong Super ligi Srbije.

Pripreme za prolećni deo sezone “Napredak” će započeti 8. januara naredne godine.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track