MITAR MRKELA: Ove godine smo pomerali granice!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

MITAR MRKELA: Ove godine smo pomerali granice!

Fudbal -

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je večeras da je klub ove godine po pitanju rezultata pomerao granice i afirmisao brojne mlade igrače.

Mrkela je na "crveno-beloj" večeri emitovanoj na klupskoj televiziji, rekao da je završena još jedna uspešna kalendarska godina u kojoj je Crvena zvezda osvojila treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, što je tek treći put u istoriji tog kluba.

"Ostvaren je i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimili smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača", rekao je Mrkela.

On je naveo i da će ova godina ostati upamćena po promeni trenera, nakon što je Vladana Milojevića zamenio Dejan Stanković, kome je to prvi trenerski posao.

"Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru može da da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu", rekao je Mrkela.

"Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi", dodao je.

Zvezda je prošla grupnu fazu Lige Evropa i u šesnaestini finala igraće protiv Milana, 18. i 25. februara.

"Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da pružimo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi", rekao je Mrkela.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track