DVA IGRAČA OBELEŽILA ZVEZDINU JESEN: Ivanić i Ben statistički lideri tima!
Foto: FK Crvena Zvezda

govor brojki

DVA IGRAČA OBELEŽILA ZVEZDINU JESEN: Ivanić i Ben statistički lideri tima!

Fudbal -

Mirko Ivanić i El Fardu Ben izdvojili su se kao statistički lideri Crvene zvezde u jesenjoj polusezoni

Trideset fudbalera (računajući i golmane) nosilo je dres Crvene zvezde tokom jeseni, a njih 19 se upisalo u strelce.

Izdvojio se Mirko Ivanić sa 11 pogodaka. "Trkali" su se on i Katai, uključili su se i Ben i Falćineli u, uslovno rečeno, nadmetanje, ali je jesenji deo polusezone, ofanzivni vezista iz Bačkog Jarka završio kao prvi strelac crvene -zvezde.

Ivanić je dakle na 25 utakmica postigao 11 golova (sedam u Superligi, tri u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedan u Kupu Srbije). Najinspirisaniji je bio protiv Evrope i Napretka kojima je postigao dva pogotka.

Mirko Ivanić
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Katai je na 19 utakmica postigao 10 golova (sedam u Superligi, tri u Ligi Evrope), a protiv TSC-a je uspeo da ostvari het-trik za poluvreme.

Ben je postigao isti broj pogodaka, ali na 23 meča. On je u Superligi dao pet golova, tri puta je pogodio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dva u Ligi Evrope. On je protiv Evrope ostvario het-trik, a dva puta je pogađao i protiv Slovan Libereca kao i Spartaka iz Subotice.

Na 20 mečeva postigao je devet golova italijanski napadač Dijego Falćineli. Na superligaškim mečevima je pogodio sedam puta, a u Ligi Evrope je to dva puta učinio, jednom u kvalifikacijama, a potom i u grupnoj fazi.

LISTA STRELACA:

1. Mirko Ivanić - 11 golova

2. Aleksandar Katai i El Fardu Ben- 10 golova

3. Dijego Falćineli - 9 golova

El Fardu Ben
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Što se asistencija tiče, izdvojio se El Fardu Ben. Napadač sa Komora je šest puta poslao ključno dodavanje nakon čega je usledio gol (tri puta u Ligi Evrope, dva puta u Ligi šampiona i jednom u Superligi), a jednom manje od njega su to uspeli da učine Gelor Kanga (svih pet u Superligi), Srđan Spiridonović (četiri u Superligi i jednom u Ligi šampiona), Aleksandar Katai (četiri puta u Superligi i jednom u Ligi šampiona) i Mirko Ivanić (tri puta u Superligi i dva puta u Ligi Evrope).

Dakle, najveći zbirni učinak (16) imaju Mirko Ivanić (gol više) i El Fardu Ben (asistencija više).

LISTA ASISTENATA:

1. El Fardu Ben - 6 asistencija

2. Gelor Kanga, Srđan Spiridonović, Aleksandar Katai i Mirko Ivanić - 5 asistencija

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track