PREMINULA LEGENDA SITIJA: Navijači tražili da se tribina zove po njemu
Foto: AP

tuga među građanima

PREMINULA LEGENDA SITIJA: Navijači tražili da se tribina zove po njemu

Fudbal -

Legendarni fudbaler Mančester sitija Kolin Bel, preminuo je u 74. godini posle kraće bolesti.

Za Mančester siti je odigrao u periodu od 1966. do 1979. godine ukupno 492 utakmice i postigao je 152 gola, dok je za Englesku zabeležio 48 nastupa.

Bel je bio jedan od miljenika navijača "građana", a 2004. godine su izglasali da jedna od tribina stadiona ponese njegovo ime.

"Sa Sitijem je osvojio sedam pehara, uključujući tu i titulu iz 1968 godine, a dve godine kasnije je sa tim sjajnim timom osvojio i Kup kupova. Na vest o smrti Bela oglasili su se mnogi, između ostalih i gradsk rival "građana", Mančester junajted koji u sredu na "Old Trafordu" dočekuje ekipu Sitija u polufinalu Karabao kupa. „Kolin Bel će uvek biti upamćen kao jedan od najvećih igrača Mančester Sitija. Ova tužna vest pogodila je sve u klubu. Imao sam sreće da razgovaram sa mnogim njegovim prijateljima i saigračima, jasno mi je kakav je ugled uživao u našoj sredini. Svi oni kažu da je bila privilegija igrati sa njim. Vreme neće izbrisati sećanja na ovog istinskog genija“, rekao je između ostalog predsednik kluba Kaldon Al Mubarak.

Kolin Bel
foto: AP

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track