BIO JE JEDAN OD NAJPERSPEKTIVINIJH NA SVETU: Srčani udar mu prekinuo karijeru, a sad se svađa oko novca koji bi zaradio (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/STANLEY GONTHA

PRIČA NEMA KRAJA

BIO JE JEDAN OD NAJPERSPEKTIVINIJH NA SVETU: Srčani udar mu prekinuo karijeru, a sad se svađa oko novca koji bi zaradio (VIDEO)

Fudbal -

Abdelhak Nuri je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera Ajaksove škole, ali je iz zdrvastvenih razloga karijeru završio sa samo 20 godina.

On je 2017. godine u prijateljskom meču protiv Verdera doživeo srčani udar na terenu i zbog teških oštećenja mozga više od dve godine proveo u komi.

Danas se 23-godišnji Nuri polako oporavlja. Pre nekoliko meseci je počeo da komunicira sa porodicom, ali od kluba je stiglo veliko razočaranje.

Prošle godine je sa njim ugovor raskinut. Porodica je trebalo da dobije odštetu, ali dogovor o iznosu već mesecima ne može da se dogovori.

Ajaks nudi pet miliona evra, porodica Nuri želi duplo više.

Direktor Ajaksa Edvin van der Sar je saopštio kako dogovor nije postignut i da će sve verovatno završiti na sudu.

“Razgovarali smo sa porodicom i advokatima i nismo uspeli da postignemo sporazum. Žao mi je, situacija je teška i znam da bi i oni voleli da se sve reši. Velike su šanse da će sve završiti na sudu”, rekao je Van der Sar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track